4 aylık kaldı Yunan Maliye Bakanı açıkladı

4 aylık kaldı Yunan Maliye Bakanı açıkladı

IMF borcunu ödeyemeyen Yunanistan'da yeni tehlikelerle karşı karşıya. Maliye Bakanı Varufakis, kuşatmaya dayanabileceklerini iddia etti.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis ise Yunanistan'daki nakit sıkıntısına rağmen ülkenin daha 6 aylık yakıtı ve dört aylık ilaç stoku bulunduğunu kaydetti.

BANKALAR PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR DAYANABİLİR

Yunanistan Bankalar Birliği Başkanı ve Yunanistan Milli Bankası (NBG) Başkanı Luka Kaçeli, Yunan bankalarında Pazartesi gününe yetecek kadar para kaldığını belirterek, Salı'dan itibaren bankalara sermaye aktarımı kontrolü (capital controls) getirileceğini bildirdi. Kaçeli, katıldığı bir televizyon programında, ATM'lerden para çekimine getirilen 60 avroluk sınırlamanın Pazartesi gününe kadar devam edeceğini, Salı'dan sonra ise Avrupa merkez bankası'nın (ECB) kararına yeni limit belirleneceğini belirtti.

BAŞKASI BELİRLEYECEK

Yunanistan'ın nakit ihtiyacının Salı'ya kadar çözümlenmemesi durumunda, Yunan bankalarının sorun yaşayacağını ifade eden Kaçeli, "Pazartesi günü Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu yeniden toplanacak ve Yunanistan'a olan likidite miktarını belirleyecek. Alınacak karara göre, bankalardan çekilen para miktarı belirlenecek" dedi.

4 AYLIK İLAÇ 6 AYLIK BENZİN

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis ise Yunanistan'daki nakit sıkıntısına rağmen ülkenin daha 6 aylık yakıtı ve dört aylık ilaç stoku bulunduğunu kaydetti. İngiliz Daily Telegraph gazetesindeki demecinde ülkenin ekonomik durumuna değinen Varufakis, Yunanistan'ın, "Uzun bir kuşatmaya dayanabilmek için yeterince stok yaptığını" ifade ederek, hükümetin, halk oylamasından 'hayır' çıkması halinde kreditörlerin yeniden müzakere masasına döneceklerine inandığını vurguladı. Varufakis, Yunan bankalarındaki paraların ise tükenmek üzere olduğunu belirterek, "Bankalar hafta sonuna, belki de Pazartesi gününe kadar dayanabilir" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRK AZINLIK 'HAYIR' DİYECEK

Yunanistan’da Türk azınlıktan, Radikal Sol İttifak (Syriza) Rodop Milletvekili Mustafa Mustafa, ülkedeki Türk toplumu olarak yapılacak referandumda güçlü bir "hayır" oyuyla Yunan hükümetine destek vermek istediklerini söyledi.

YUNANİSTAN REFERANDUMA GİDİYOR

Referandum yarın saat 07.00'da başlayacak. Referandumun geçerli olması için kayıtlı 10 milyona yakın kayıtlı seçmenden yüzde 40'ının sandık başına gitmesi gerekiyor. Seçim kurulunca hazırlıkların tamamlandığı ve okullara sandıkların konulduğu belirtiliyor.

Kamuoyu yoklamalarında hem "evet" hem de "hayır" oyu kullanacakların oranı birbirine yakın çıkarken, bu durumda kararsızların vereceği oyların referandumun sonucunu etkilleyeceğinin, hatta belirleyeceğinin altı çiziliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.