4 mermide kadın parmak izi var

4 mermide kadın parmak izi var

Bugün gazetesi Ankara Temsilcisi Aslan'a gönderilen 'beyaz bere içindeki 4 kurşunlu' kargoda kadın parmağı olduğu anlaşıldı...

Kamil ELİBOL'un haberi

Kozmik Oda'yı arayan Hakim Kayan ile Özel Yetkili Savcı Bilgili'ye de aynı mermileri kadınlar postalamıştı.

Yazdığı "Bi Ermeni Var: Hrant Dink Operasyonu'nun Şifreleri" kitabı nedeniyle mermi ile gözdağı verilmek istenen Ankara Temsilcimiz Adem Yavuz Arslan'ın, "Kozmik Oda"da arama yapan hakim Kadir Kayan ile Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'ye kaleşnikof mermisi gönderen "aynı ekip" tarafından tehdit edildiği tahmin ediliyor.

Onda da kamera yoktu

Ankara Emniyet Müdürlüğünün Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ndeki bir kargo şirketinden gönderilen beyaz renkli bere ile 4 adet kaleşnikof mermisi ile ilgili yürüttüğü soruşturmada "ilginç" bir bağlantı ortaya çıktı. Bir yıl içinde yaşanan her iki olaydan da mermilerin göndericisinin kadın olması polisin dikkatini çekti. Soruşturma buyönde genişletildi.

5 Ocak 2010'da Seferberlik Tetkik Kurulundaki "Kozmik Oda"da günlerce arama yapan Hakim Kadir Kayan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla başlatılan soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'ye Ankara'nın Abidinpaşa semtindeki bir kargo şirketinden içinde 8'er adet kaleşnikof mermisi çıkan kargo gönderilmişti. Göndericisi bir hukuk bürosu olarak gösterilen kargolar güvenlik kamerası olmayan şirketten postalanmıştı.

Orta boylu esmer tenli

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan soruşturmada, devlet sırlarının bulunduğu odaya giren Hakim Kayan ile Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilgili'ye mermileri 20-25 yaşlarında, orta boylu, esmer tenli ve başı açık bir kadının gönderdiği tespit edilmişti. Kargo şirketi çalışanlarının verdiği eşgal üzerine "esrarengiz" kadının robot resmi de çizilmişti. Kimlik ve adres bilgileri sahte çıkan kadına ilişkin somut bir ipucu elde edilemedi. Adem Yavuz Arslan'a da 26 Ocak'ta Yerköy'de bulunan ve güvenlik kamerası olmayan bir kargo şirketinden "benzer" yöntemle kaleşnikof mermileri gönderildi.

Çalışanlar sorgulandı

Ankara Emniyetinin "acil" kodlu yazısı üzerine Yozgat Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri mermili kargonun gönderildiği şirketi gece yarısı açtırdı ve şirket çalışanlarının bilgisine başvurdu. Şirket çalışanları, söz konusu paketi 25-30 yaşlarında başörtülü ve eldivenli bir kadının teslim ettiğini belirttiler.

Sahte kimlikle postaya vermiş

Meçhul kadın kuryenin kargoya bildirdiği T.C. kimlik numarasının sahte, kimliğin Ankara'da oturan genç bir kıza ait olduğu belirlendi. Polis, kimlik bilgileri kullanılan genç kızın bilgisine de başvurdu. Genç kız, "Bir süre önce kimliğimi kaybetmiştim. Demek ki bulanlar benim nüfus cüzdanıma fotoğraf yapıştırarak kullanmışlar" dedi.
Bu arada, 4 kaleşnikof mermisi incelenmek üzere Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi. Ancak geçen yıl hakim ve savcıya gönderilen 16 kaleşnikof mermisinin balistik incelemesinden bir sonuç çıkmamıştı. Arslan'a gönderilen mermilerin de balistik kaydının çıkmayacağı tahmin ediliyor.

İki soruşturma birleşti

Daha önce Hakim Kadir Kayan ile Savcı Mustafa Bilgili'ye mermi gönderen grubun, Bugün Gazetesi Yazarı Adem Yavuz Arslan'ı da tehdit ettiği değerlendiriliyor. Polis, benzer bulgular görülen iki soruşturmayı da birleştirdi. Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, sahte kimlik kullanan ve kargoyu gönderen kadının gerçek kimliğini tespit etmeye çalıştıklarını belirtti. Çatalkaya, "Soruşturma sürüyor. Her iki olayda benzerlik var" dedi.

Canilerin aramızda olduğunun kanıtı

Türkiye Yazarlar Birliği, Medya Derneği ve Türkiye Basın Enstitüsü Derneği, Arslan'a tehdidi kınadı. Türkiye Yazarlar Birliği, tehdidin kaynağının açığa çıkartılmasını talep ederken, Medya Derneği "Failler bir an önce bulunsun" dedi. Türkiye Basın Enstitüsü Derneği de "Cinayete ışık tutan Adem Yavuz ' Arslan'ın ölümle tehdit edilmesi; canilerin aramızda dolaştığının kanıtıdır. Tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz" açıklaması yaptL

Gül'den 'Geçmiş olsun' telefonu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Temsilcimiz Adem Yavuz Arslan'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Arslan'ın tehdit edilmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konu hakkında ilgili birimlere talimat verdiğini söyledi.

BUGÜN

Etiketler :