4 MİT YETKİLİSİ KANDİL'E GİTTİ Mİ?

4 MİT YETKİLİSİ KANDİL'E GİTTİ Mİ?

MİT'ten iki habere yalanlama geldi. İşte o iki haber ve MİT'ten yapılan açıklama...

Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi dünkü haberinde "MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İmralı'da Öcalan'la görüşürken, aynı tarihlerde MİT'ten 4-5 kişilik bir heyet Kandil'de görüşmeler gerçekleştirdiği"ni iddia etmişti.

Selvi bu görüşmenin 26 Aralık tarihinde yapılan MGK toplantısı sonrası gerçekleştiğini de haberine not düşmüştü.

Habertürk'ten Fatih Altaylı da bugünkü yazısında Öcalan'ın PKK'nın Kandil'deki yöneticilerine bir mektup yazdığını ve o mektubu da MİT'in götürdüğünü dile getirdi.

Altaylı bugünkü yazısında "4 MİT elemanı birkaç gün Kandil'de "misafir" edilmiş ve Öcalan'la yapılan müzakerelerin devamı sayılabilecek görüşmeler Kandil'de yürütülmüş" demişti.

Öte yandan İmralı görüşmelerinin kamuoyuna yansımasından sonra süreçle ilgili iddialı haberlere imza atan Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın İmralı'da iki gün kaldığını söylemişti.

MİT YALANLADI

MİT'ten bu iki habere de bugün yalanlama geldi. Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya, MİT yetkililerine bu iddiaları sordu.

MİT'ten aldığı cevapları bugünkü yazısında kamuoyu ile paylaşan Sarıkaya'ya göre MİT Müsteşarı İmralı'da iki gün kalmamış. Bir gün içinde saatlerle ifade edilen bir sürede görüşme gerçekleştirmiş.

Diğer yandan MİT yetkililerinin Kandil'e gittiği iddiasına da MİT'ten yalanlama geldi. "Ne böyle bir görüşme ne de böyle bir temas var. Kandil'e gidildiği iddiasının kesinlikle doğruluk payı yok"

Diğer yandan İmralı görüşmelerine ilişkin, medyada her gün bir haber yayınlanıyor. "Öcalan'ın talepleri, İmralı görüşmeleri, neler konuşuldu" şeklindeki haberlerinin içeriğinin yüzde 90'ının doğru olmadığı MİT tarafından not düşülmüş. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.