40 Şehit ailesi hesap soracak

40 Şehit ailesi hesap soracak

20 Temmuz’daki Hantepe baskınında şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ayhan Say’ın kardeşi Serkan ve babası Hasan Say konuştu.

20 Temmuz’daki Hantepe baskınında şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ayhan Say’ın kardeşi Serkan ve babası Hasan Say, Aslan Değirmenci’ye konuştu

 

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Hantepe’de 7 askerin şehit edildiği hain baskını, komutanların canlı olarak kare kare izlediğinin ortaya çıkmasına karşın Genelkurmay’ın hâlâ sessiz olduğunu vurgulayan şehit kardeşi Say, “Sözün bittiği yerdeyiz. Artık hakkımızı yargıda arayacağız” dedi.

 

20 Temmuz’daki Hantepe baskınında şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ayhan Say’ın kardeşi Serkan ve babası Hasan Say, Vakit’e konuştu. Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Hantepe’de 7 askerin şehit edildiği hain baskını komutanların canlı olarak kare kare izlediğinin ortaya çıkmasına karşın Genelkurmay’ın hâlâ sessiz olduğunu vurgulayan şehit kardeşi Say, “Sözün bittiği yerdeyiz. Artık hakkımızı yargıda arayacağız” dedi.

BAŞBUĞ’A OĞLU HATIRLATILDI

TSK’nın hemen her konuda açıklama yaparken, ihmalin ötesinde ihanete varan skandallar zincirine sessiz kalmasını kabul edemediklerini vurgulayan Say, “Genelkurmay’ın savunma mekanizması iyi çalışır. Bunu en son Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un oğlunun bir PKK’lı ile fotoğrafı çıktığında gördük. Karargâh seferber oldu. Aynı gün Genelkurmay’ın resmi sitesinden açıklama yapıldı. Oysa abimin katledilişini canlı canlı seyretmenin hesabını veren yok. Bu vicdansızlıktır” diye konuştu.

40 ŞEHİT AİLESİ DAVA AÇIYOR

Olayda ihmal kelimesinin yetersiz kalacağını belirten Say, “Dünyanın en ileri ordusu arasında gösterilen bir ordu nasıl olur da o görüntülere bir açıklama getiremez? Her imkâna ve donanıma sahip olan ordu neden bizim karşımıza çıkıp o gün Hantepe’de neler yaşandığını anlatamaz? İşte videolar internette. Saati ve tüm detaylar uzun uzun anlatılıyor. Bunlar yalan ise çıkıp kendi doğrularını neden bize izah etmiyorlar. Ortada bir ihmal yok. Ortada çok açık bir ihanet var. Bu ihanetin üstü örtülemez. Yaklaşık 40 aile birlikte TSK’ya dava açacağız” dedi.

TSK NEDEN SIZDIRANIN PEŞİNDE?

“TSK böyle bir ihanette halen sorumluları açığa almayıp, sızdıranların peşindeymiş” diyen Say, “Bu nasıl bir işleyiş. Kamuda çalışan bir personel en ufak bir hata yaptığında işinden oluyor. Hatta çoğuna yargılama hakkı dahi tanınmıyor. Oysa TSK, hareket merkezinden saldırı anını görüyor ve bu bilgileri alıp o birliğe destek göndermiyor. Destek göndermeyenler ve abimin ölümüne göz yumanlar yerine de bilgiyi sızdıranların peşine düşüyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Aynı şekilde Milli Savunma Bakanlığı’ndan da açıklama bekliyoruz. Onlar sustukça bizim sabrımız tükeniyor” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI GÜL’E ÇAĞRI: ALLAH RIZASI İÇİN BİZE YARDIM ET

Acılı baba Hasan Say ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e seslenerek, “Allah rızası için bize yardım et. Çocuklarımızın katledilişini sinema filmi gibi izledik. Bizim vergilerimiz ile koltukları işgal edenler, şimdi bizi bilgilendirmiyorlar. O görüntüleri izleyenler de görevlerine devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanım tutunacak dalımız sensin. Konuya el at” dedi.

BAŞKA OCAKLAR SÖNMESİN

Saldırı anının ve öncesinin tespit edilmesine rağmen müdahalenin neden yapılmadığını anlayamadığını vurgulayan acılı baba Say, “Vicdan sahibi herkes bizim yanımızda olmalıdır. Biz 40 şehit ailesi bir araya gelerek sorumlulardan hesap sorulması için dava açacağız. Bu süreçte duyarlı herkesten destek bekliyoruz. Bu bizim değil, hepimizin meselesi. Başka ocaklar sönmesin. Sorumlular elini kolunu sallayarak dolaşmasın. Hakkımızı ve hukukumuzu çiğnetmemek için vereceğimiz mücadelede yanımızda olun” diye konuştu.

Kimden HESAP SORACAĞINı şaşırdı!..

Vakit, geçen ay 22-23 Temmuz’da Türkiye gündemine bomba gibi düşen PKK’ya üyelik suçlamasıyla yargılanan Hasan Lala ile birlikte İlker Başbuğ’un oğlu Murat Başbuğ’un fotoğrafını yayınlamıştı. İlker Başbuğ’un oğluyla ilgili haberlere aynı gün açıklama yapan Genelkurmay, şehit aileleri, iktidar ve muhalefet milletvekilleri ile medyanın ihmal iddialarına ilişkin sorularına kulak tıkamaya devam ediyor. TSK’nın, olayda ihmali olanlardan hesap soracağı yerde, Heron görüntülerini basına sızdıranın peşine düşmesi de tepkileri artırıyor. VAKİT-

 

 

Etiketler :