40. Uluslararası KKTC Fuarı

40. Uluslararası KKTC Fuarı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Kıbrıs candır, Kıbrıs Türkiye’nin bir parçasıdır.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Kıbrıs candır, Kıbrıs Türkiye’nin bir parçasıdır. Anadolu’nun Marmara'sı, Ege'si, Trakya'sı ne ise Kıbrıs da Türkiye için aynı anlamı ifade ediyor" dedi.

40. Uluslararası KKTC Fuarı, törenle açıldı. Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, KKTC Enerji Bakanı Sunat Atun, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve diğer yetkililer katıldı.

Zeybekci, konuşmasında, Kıbrıs’ı anlamak için Kıbrıslı gözle bakmanın gerektiğini belirterek, “Buraya gerek asimilasyon amacıyla gerek sindirme amacıyla uygulanan ambargoların Kıbrıs’a ne anlam ifade ettiğini bilmek lazım.” diye konuştu.

Kıbrıs’ın ulaşımıyla, alt yapısıyla, üst yapısıyla modern bir ülke haline geldiğini görmenin mutluluğu içerisinde olduğunu söyleyen Zeybekci, "İnşallah bundan sonra da Türkiye ile KKTC birlikte el ele sorunları beraber çözerek, Kıbrıs’ı bırakın namerde, merde bile muhtaç etmeyecek." dedi.

Nihat Zeybekci, "Türkiye’den KKTC’ye Su Temini Projesi" kapsamında Türkiye'den gelen suyun Kıbrıs'a getirilerinin olacağını söyledi. Bakan Zeybekci bu suyun, tarıma da ekonomik anlamda kazanımları olacağını vurguladı.

- "Kıbrıs, Türkiye’nin bir sebze deposu haline gelebilir

Türkiye'den gelen su ile beraber Kıbrıs'ın iklimi sayesinde topraklardan refah fışkıracağını dile getiren Zeybekci, "Kıbrıs'ın Türkiye’nin bir sebze deposu haline gelebileceğini söyledi.

Bakan Zeybekci, bu sene 40'ıncısı düzenlenen Uluslararası KKTC Fuarı'nın Türkiye ayağını da sonbaharda “1. Kıbrıs Fuarı" olarak planladıklarını belirterek, "Can Kıbrısımızın ürünlerinin tanıtımını üstleneceğiz." diye konuştu.

- "Yatırımcılara vergi indirimi sağlayacağız"

Kıbrıs’ta sürdürülen yatırımların Türkiye’de yaptıkları yatırımlar gibi teşvik edileceğini ve bu konuda vergi indirimleri sağlayacaklarını ifade eden Zeybekci, Kıbrıs'ın yatırımlar anlamında da çok daha farklı boyuta geçeceğini düşündüğünü kaydetti.

"Kıbrıs candır, Kıbrıs Türkiye’nin bir parçasıdır." diyen Zeybekci, Anadolu’nun Marmara'sı, Ege'si, Trakya'sı ne ise Kıbrıs'ın da Türkiye için aynı anlamı ifade ettiğini sözlerine ekledi.

Başbakan Özgürgün de yoğun programına rağmen Bakan Zeybekci’nin de aralarında bulunmasının fuar açılışına ayrı bir heyecan ve anlam kattığını söyledi.

Fuarın, firmaların ticari ilişkilerinin gelişmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Özgürgün, "Fuarımız, ülkemizde üretilen ürünlerin yanı sıra yabancı ülke ürünlerinin aynı ortamda, tek çatı altında sergilenmesi ve üreticilerimizin dış dünyayla buluşma imkanı yakalaması, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti-Türkiye Cumhuriyeti firmalarının ticari ilişkilerinin gelişmesi açısından fevkalade önemlidir." diye konuştu.

Devlet olarak yurtdışı fuar ve tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi ve gelişen teknolojileri yakalayabilmeleri için kredi olanaklarının artırılmasının ülke ekonomisi için hayati önem taşıdığını vurgulayan Özgürgün, önceki yıl 60 bine ulaşan ziyaretçiyi ağırlayan uluslararası fuarın bu yılki ziyaretçilerinin 80 binlere ulaşacağı tahmin ettiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Akıncı, Siber, Özgürgün, Zeybekci ve Atun, fuarın açılış kurdelesini birlikte keserek, standları gezdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.