47.KÜTÜPHANELER HAFTASI'NDA RENKLİ ETKİNLİKLER

47.KÜTÜPHANELER HAFTASI'NDA RENKLİ ETKİNLİKLER

Antik Çağdan Günümüze Kütüphaneler" temasının işleneceği Kütüphaneler Haftası bu yıl Antik Efes Celsus Kütüphanesi'nde uluslararası katılımla gerçekleştiriliyor.

47.Kütüphaneler Haftası bu yıl çeşitli etkinliklerle uluslararası bir katılımla gerçekleştirilecek.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Türk Kütüphaneciler Derneği işbirliğiyle hazırlanan hafta,  "Antik Çağdan Günümüze Kütüphaneler" ana temasıyla, 28 Mart-03 Nisan 2011 tarihleri arasında kutlanacak.


Açılış töreni Antik Efes Celsus Kütüphanesi'nde

Açılış töreni,  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla, 28 Mart 2011 Pazartesi günü, saat 16:00'da, İzmir'in Selçuk İlçesi'nde yer alan ve Antikçağ kütüphaneleri arasında önemli bir yeri bulunan Antik Efes Celsus Kütüphanesi'nde uluslararası katılımla gerçekleştirilecek.


Açılış töreninde, Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal,  Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü  Prof. Dr. Onur Bilge Kula, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay birer konuşma yapacaklar. Plaket töreninin ardından İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestra sanatçılarının oluşturduğu müzik topluluğu "İzmir Barok", 20 dakikalık bir dinleti sunacak.

Türk ve Dünya Sinemasında Kütüphaneler  tartışılacak

29 Mart 2011 Salı günü saat 09.30'da, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde "2010 Yılında Basında Kitap ve Kütüphane" adlı bir VTR ile "Sıra Dışı Okurlar-2" belgeseli gösterilecek. Ardından gerçekleştirilecek olan panelde sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, Fikret Hakan ve Osman Şahin "Türk ve Dünya Sinemasında Kütüphaneler" konusunu ele alacaklar. 


Çocuklar için armağan kitap hazırlandı

Saat 13.30'da, çocuk edebiyatı yazarları Aytül Akal ile Mavisel Yener tarafından 47. Kütüphane Haftası anısına hazırlanan Kayıp Kitaplıktaki İskelet adlı armağan kitabın tanıtımı ve çocuklarla söyleşi gerçekleştirilecek.  Aynı gün İzmir Ticaret Odası'nda saat 15.30'da, "Kitabın Yolculuğu" adlı bir serginin açılışı gerçekleştirilecek.



Antik Çağdan Günümüze Kütüphaneler

30 Mart 2011 Çarşamba günü saat 10.00'da, İzmir Milli Kütüphane Elhamra Sahnesi'nde "Antik Çağdan Günümüze Kütüphaneler" adlı bir panel gerçekleştirilecek.  Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr Hüseyin Cevizoğlu'nun yöneteceği panele, Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat İdil, Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Yılmaz ile yazar Nezih Başgelen panelist olarak katılacaklar.



Dostlar Söyleşiyor etkinliği yurtdışından pek çok kütüphaneciyi bir araya getirecek

30 Mart 2011 Çarşamba günü saat 14.00'te uluslararası konukların da katılımıyla "Dostlar Söyleşiyor" adlı bir etkinlik gerçekleştirilecek.  Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü  Prof. Dr. Onur Bilge Kula'nın yöneteceği etkinlikte, İtalya'dan Kütüphaneler ve Kültür Enstitüleri Genel Müdürü Maurizio Fallace, Yunanistan'dan Atina Kütüphanesi Müdürü  Elisavet Spathoulas, Türkiye'den Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı  Ali Fuat Kartal ile yurt dışından gelen kütüphane müdürleri, kütüphanecilik hizmetleri konusunu ele alacaklar.



"Gizlenmek Zorunda Değiliz: Halk Kütüphanelerinde Halkla İlişkiler"

01 Nisan 2011 Cuma günü, saat 11.00'de, Goethe Institut İzmir'in ev sahipliğinde Almanya Hamm/Westfalen Şehir Kütüphaneleri Müdürü Dr. Volker Pırsıch tarafından "Gizlenmek Zorunda Değiliz: Halk Kütüphanelerinde Halkla İlişkiler" adlı bir konferans verilecek.



Ayrıca yurt çapında halk kütüphanelerinde çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek ve yazarlar okurlarıyla buluşacaklar.



 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :