5 günlük haritalı hava raporu

5 günlük haritalı hava raporu

Türkiye yeni haftayla soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Yağışsız bir dönem geçiren Türkiye, sonra batı kesimlerden başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek.

Yurdun 29 Kasım Salı günü, kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisinde kalması bekleniyor.

Meteoroloji, Kıyı Ege ve Marmara Bölgesi’nde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu, ani sel ve su baskını gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyardı.

KAR VE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Soğuk havayla birlikte, özellikle Çarşamba ve Perşembe günleri yurdun kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının salı günü yurdun kuzeybatısından başlayarak zamanla iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına ineceği öngörülüyor.

İşte 5 günlük haritalı hava raporu;

PAZARTESİ

5 günlük haritalı hava raporu

SALI

5 günlük haritalı hava raporu

ÇARŞAMBA

5 günlük haritalı hava raporu

PERŞEMBE

5 günlük haritalı hava raporu

CUMA

5 günlük haritalı hava raporu

KAR YAĞIŞI SALI GÜNÜ BAŞLIYOR

Pazartesi günü, yurdun batısında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklindeki yağışlar, kuzey ve kıyı Ege ile Marmara'da yerel olarak kuvvetli olacak. Rüzgar, batı kesimlerde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esecek.

Salı günü, iç ve batı bölgelerde görülecek yağışlar, kuzeybatı kesimlerde zamanla karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşecek. Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey, iç ve güney kesimlerde güney yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

ÇARŞAMBA, PERŞEMBE...

Çarşamba ve perşembe günleri ise kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları görülecek. Hissedilir derecede sıcaklık azalmasının sebep olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması, meteorolojik tahmin ve uyarıları takip etmesi gerektiği kaydedildi.Çarşamba günü Ankara, Sivas, Bolu, Eskişehir, Kütahya, Niğde, Aksaray, Afyonkarahisar, Ardahan, Kastamonu, Çankırı, Niğde, Karaman, Isparta gibi çok sayıda ilde kar yağışı görülecek. İstanbul'da ise salı günü karla karışık yağmur görülebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.