5 Günlük hava tahmini-Haritalı

5 Günlük hava tahmini-Haritalı

Meteoroloji, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede 6 ila 8 derece artacağını bildirdi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, rüzgar Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), diğer yerlerde güney ve güneybatıdan (Lodos) hafif, ara sıra orta, İç Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ile sabah saatlerinde Marmara'nın kuzey ve batısında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek. Bölgelere göre hava durumu ise şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; sabah saatlerinde kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ile zamanla Kütahya, Uşak ve Denizli çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; İç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek.

AKDENİZ: Parçalı, batısı çok bulutlu geçecek. Rüzgar; İç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek. Bölgenin doğusunda toz taşınımı beklenmektedir.

İÇ ANADOLU: Parçalı, kuzeyi çok bulutlu geçecek. Rüzgar; güney ve doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kars, Ardahan, akşam saatlerinden sonra kuzey ile Bingöl, Bitlis ve Muş çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.Bölgenin güney kesimlerinde toz taşınımı beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgede toz taşınımı beklenmektedir. CİHAN

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ




İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :