5 Günlük Hava Tahmini-Haritalı

5 Günlük Hava Tahmini-Haritalı

Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesinde görülecek yağışların kısa sürede fazla miktarda olabileceği uyarısında bulundu.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Igdır, Bingöl, Şırnak, Van ve Hakkari), Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Artvin, Bayburt), Siirt, Batman ve Diyarbakır'ın kuzey ve doğu çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı, Kıyı ve Güney Ege, Göller Yöresi, gece saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu, Afyonkarahisar, Kütahya, Düzce, Bartın, Zonguldak, Bolu, Karabük, Eskişehir ve Ankara'nın batı ilçelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu Bölgesinde görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların, lokal olarak kısa sürede fazla miktarda yağış bırakması bekleniyor. Hava sıcaklığı, ülke genelinde 2 ila 4 derece artacak.

Rüzgar, genellikle güney ve batı, doğu bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek. Doğu Anadolu bölgesinde görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların, lokal olarak kısa sürede fazla miktarda yağış bırakması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım düşmesi, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde daralma, hava kalitesinde düşme) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Bölgelere göre hava durumu ise şöyle tahmin ediliyor;

MARMARA: Az bulutlu ve açık, batısı ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinde batısı ile gece saatlerinden itibaren doğusu sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, kıyı kesimleri ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Kıyı ve Güney Ege, gece saatlerinde Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin batısı parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Isparta ve Burdur çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin batısı parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Eskişehir ile Ankara'nın batı ilçeleri çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KAREDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde Düzce, Bartın, Zonguldak, Bolu ve Karabük çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Artvin ve Bayburt çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgütültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Igdır, Bingöl, Şırnak, Van, Hakkari) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Siirt, Batman ve Diyarbakır'ın kuzey ve doğu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

CİHAN

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ




İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Etiketler :