500 milyar $ için Türkiye’ye geliyor

500 milyar $ için Türkiye’ye geliyor

2018'e kadar 500 milyar $ ticaret hacmi hedeflediklerini açıklayan D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Musavi, bu yolda Türkiye’yi örnek aldıklarını belirtti. Musavi, iki ay sonra ticaret bakanlarının Türkiye’de bu hedefi görüşeceklerini söyledi

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, 2018’e kadar üye devletler arasındaki ticaret hacmini 500 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Musavi, yaptığı açıklamada, D-8’in en önemli hedeflerinden birinin de üye ülkeler arasında ekonomik işbirliğini arttırmak olduğunu belirtti. D-8’in, üye devletler arasındaki ticaret hacmini Türkiye’nin de desteğiyle artırmak istediğini vurgulayan Musavi, ‘’D-8 olarak 2018 yılına kadar 500 milyar dolar ticaret hacmi hedefi koyduk. İki ay sonra ticaret bakanları Türkiye’de toplanacak ve bu hedefi gerçekleştirme yolunda gelinen nokta görüşülecek” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE ÖRNEK BİR ÜLKE

Bu ticaret hareketi sayeside, ekonominin yanında teknoloji, sanayi, tarım gibi pek çok alanda da gelişmenin önünün açılacağını belirten Musavi, “Bunun yanında hedefe ulaşmak için Türkiye’nin öncülüğünde özel sektörleri biraraya getiren toplantılar yapılıyor. Kamu ve özel sektör olarak bu hedefe ulaşmak için elimizden geleni yapmalıyız’’ değerlendirmesinde bulundu. Musavi, D-8 ülkelerinin her yönüyle kalkınması için harcanan çabada Türkiye’yi örnek aldıklarını belirterek, bu ülkede, 30 yıl önceyle kıyaslandığında önemli gelişmelerin yaşandığının görüleceğine dikkati çekti.

D-8'i Erbakan kurdu

D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, 500 milyar dolar ticaret hacmine ulaştıktan sonra 2023 ve daha ilerisi için de başka hedefler ortaya koyacaklarını, üye ülkeleri ve ve teşkilatlarını daha diri tutacaklarını sözlerine ekledi. D-8 yani Developing Eight (Gelişen sekiz ülke), 8 üye ülkeden oluşan bir uluslararası kuruluş. Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya’dan oluşan bu sekiz ülke, 54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan önderliğinde oluşturulan bir organizasyon. D-8 içinde yer alan ülkeler aynı zamanda İslam İşbirliği Örgütü’nün de üyeleridir. (Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.