51 No'lu DVD'den kritik savcılar çıktı

51 No'lu DVD'den kritik savcılar çıktı

Ergenekon soruşturması kapsamında emekli Albay Göktaş'ın bürosunda yapılan aramada ele geçirilen 51 No'lu DVD'nin içerisinde önemli isimler çıktı

DVD içinde kritik görevlerde bulunan savcıların görüntülerinin ve fotoğraflarının yer aldığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mustafa Levent Göktaş'ın bürosunda yapılan aramada ele geçen görüntülerde yer alan savcıların isimlerini ve görüntülerini Adalet Bakanlığı'na bildirmişti.

Göktaş'ın bürosundan Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili B.S., Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı M.Y. ve daha önce Ankara'da Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde bulunduğu yıllarda son derece önemli soruşturmalara imza atan C.K.'nin görüntülerinin bulunduğu ortaya çıktı. Halen Ankara'da görevde bulunan C.K., Ankara Ağır Ceza savcısı olarak 2002'deki Necip Hablemitoğlu cinayetinin soruşturmasını araştıran savcı olarak biliniyor. Derecik Taburu ile ilgili ihbardan sonra Şemdinli'de kazıyı yönetmeye giden B.S. ise 2007'nin yazında Van'a atandı. HSYK'nın son kararnamesinde Uşak'a cumhuriyet savcısı olarak tayin edilmişti. C.K., Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde görev yaptığı sırada DGM savcısı Nuh Mete Yüksel'in bazı uygunsuz görüntüleri kamuoyuna yansımıştı.

'ÇOK GİZLİ' GENELKURMAY BELGELERİ

Levent Göktaş'ın 51 No'lu DVD'sinden ise Genelkurmay'ın çok gizli belgeleri de çıktı. Genelkurmay Askerî Savcılığı, belgelerin büyük bölümünün gizliliğini koruduğu yönünde rapor sundu. Genelkurmay Askerî Savcılığı'nın raporuna göre DVD'de yer alan çok gizli belgelerden bazıları şöyle: Nisan 1998 Genelkurmay Başkanlığı-MSB ilişkisi konulu andıç. Tümgeneral Saygun'un bir ABD görevlisi ile görüşmesine ait dokümanlar. 9 Eylül 1998'de Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde yapılan resmî toplantıya ait çok gizli derecesinde görüşme notları. Kürtler ve Şiiler. Dini yapılanmalar ve mezhepler. Irak'ta meydana gelmesi muhtemel olaylar. Şemdinli evrakı. Dinci kamu personeli. Emaysa Planı 2006. Ermeni dosyası. PKK-HADEP arasındaki ilişkiyi değerlendiren bilgi notu.

Etiketler :