6 ihanet konuşması var

6 ihanet konuşması var

PKK'lılar için "bizim adamlar" diyen Üsteğmen Fırat Ç'nin avukatı Ali Fahir Kayacan, soruşturmayı yürüten askeri savcının izne ayrıldığını açıkladı.

Kayacan'ın müvekkilini savunurken farklı tarihler vermesi dikkat çekti...

İhanet konuşmasında' adı geçen Hava Pilot Üsteğmen Fırat Ç'nin avukatı emekli Yargıtay Üyesi Ali Fahir Kayacan, BUGÜN TV'de 'ilginç' açıklamalar yaptı. Analiz için Üsteğmen'den yeni ses örneği alındığını belirten Kayacan, iki subay arasında 6 görüşmenin yapıldığını söyledi. Kayacan, Türkiye'yi sarsan ihanet dosyası tartışılırken soruşturmayı yürüten Askeri Savcı'nın izne ayrıldığını da dile getirdi.

Kayacan, "Şu anda soruşturmayı yürüten Genelkurmay Yardımcı Savcısı, izinde olduğu için kendisi ile görüşemedim. Pazartesi günü görüşmeye çalışacağım. Kişi ve ailesi açıklama yapmak istedi. Ama gerekli açıklamayı ben yaparım' dedim" ifadelerini kullandı.

TARİHLERİ FARKLI VERDİ

Kayacan, soruşturmayı savsaklamakla suçlanan Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok gibi konuşmaların yapıldığı tarihi de farklı verdi. İhanet konuşmasının 10 Ekim 2007'de 22.45'te yapıldığını ve 95 saniye sürdüğü bilgisine rağmen hem soruşturmayı yürüten askeri savcı hem de Üsteğmen Fırat Ç'nin avukatı Ali Fakir Kayacan farklı tarihlerle savunma yapıyor. Bugün, ihanet görüşmelerinin 10 Ekim 2007'de yapıldığını yazdı. Kayacan ise tam 29 gün sonrası olan 8 Kasım 2007'de yapıldığını savunarak bu tarihte Üsteğmen Fırat Ç.'nin uçuşta olduğunu söyledi.

İhanet soruşturmasını savsaklamakla suçlanan ve halen 'sahte çürük raporu çetesi'ne üye olmaktan cezaevinde tutuklu bulunan Hava Kuvvetleri eski Askeri Savcısı Üçok da görüşmenin 12 Ekim 2007'de yapıldığını savunmuştu. Kayacan, iki subay arasında yapılan görüşmelerin sayısını 6 olarak açıkladı. MİT'in iki kişi arasında toplam 6 konuşma tespit ettiğini belirten Kayacan, bunun üzerine konuşmada adı geçen kişiyle aynı isimdeki TSK mensuplarının telefonlarının dinlemeye alındığını ve bu ses kayıtlarının kriminal labaratuarlarında karşılaştırıldığını söyledi.

SES KAYITLARI ALINDI

Kayacan, Üçok'un tutuklanması üzerine dosyanın yeni bir savcıya verildiğini hatırlattı. Şüpheli üsteğmenin de isteği üzerine, karşılaştırma yapılması için yeni bir ses kaydının alındığını aktaran Kayacan, "İlk mukayeseler kendilerinin telefon konuşması ile ilgili. Halbuki mukayese seslerinin nasıl alınacağının usulleri yazılı. Ağza yaklaştırılmayacak, en az 30 santim olacak, 70 santimden uzak olmayacak. MİT tarafından dinlemeye alındığı zaman bu şartlar oluşturulmadan mukayese yapılmıştır. Bizim çocuk bunu iddia edince yeni savcı, 2010'da çocuğu tekrar Hava Kuvvetleri Savcılığı'na celp ediyor. Ve Jandarma Kriminal Laboratuarı'nda tekrar ses kaydı yapılıyor. O rapordan haberimiz yok" diye konuştu.

BUGÜN

Etiketler :