60. ISNA KONGRESİNDE MÜSİAD RÜZGARI

60. ISNA KONGRESİNDE MÜSİAD RÜZGARI

MÜSİAD USA, Islamic Society of North America (ISNA) tarafından bu sene 60’ıncısı düzenlenen ISNA Konferansına katılım sağladı.

MÜSİAD USA, Islamic Society of North America (ISNA) tarafından bu sene 60’ıncısı düzenlenen ISNA Konferansına katılım sağladı.
“Müslüman toplumunun gelişimini, dinler arası ilişkileri, sivil katılımı ve İslam'ın daha iyi anlaşılmasını teşvik etmek” misyonuyla, 1960 yılında bir grup Müslüman üniversite öğrencisi tarafından kurulun ISNA, bu gün Amerika Birleşik Devletlerindeki Müslüman toplumunun en önemli çatı kuruluşu konumuna geldi.

Bu yapı altında her yıl düzenlenen ve dünyadan birçok önemli ismin katılım sağladığı, ayrıca yerel ve uluslararası firmaların stand açarak ürün ve hizmetlerini tanıttıkları, Müslüman iş insanlarını bir araya getiren fuar ve sergi alanı da yoğun ilgiyle karşılandı.

MÜSİAD USA Başkanı Yavuz Orta, MÜSİAD USA Danışma kurulu üyesi Kemal Üstün ve MÜSİAD USA Başkan Yardımcısı Kemal Bozkurt ile birlikte etkinlik süresince çeşitli çalışmalar yaparak, önemli temaslarda bulundular.

Bu kapsamda, Islamic Seminary Of Amerika Dekanı Dr.Yasir Qadhi, Zaytuna College Başkanı Şeyh Hamza Yusuf, Zakat Vakfı Kurucu Başkanı Halil Demir ve İşadamı Tahuid Choudhuri ile bir araya geldi.

MÜSİAD USA Başkanı Yavuz Orta ISNA Başkanlarının katıldığı oturum sonunda ISNA Başkanı Safa Zarzour’a sertifika takdim edip salona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti.

ISNA Kongresine 23. Kez katılan MÜSİAD USA Başkan Yardımcısı Kemal Bozkurt
Tarihi 70. ISNA Kongresinde önceki kongrelere göre daha çok Türk katılımcı görmekten memnun olduğunu belirterek ISNA ve MÜSİAD USA olarak önümüzdeki kongreleri birlikte düzenleme noktasında katkı sağlayacağını belirtti.

91229021-f3b7-42e2-b920-16d2b76f3ad2.jpeg2dad75f4-b8d5-43bf-9346-c546980eef2d.jpeg6ba9f944-d390-41ea-b11d-b342597f0715.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.