70 antik kitap günışığına çıktı

70 antik kitap günışığına çıktı

2000 yıla yakın zamandır bir mağarada duran 70 antik kitap günışığına çıktı. Hz. İsa'ya ait en eski resim bu kitaplardan birinin kapağında olabilir.

Tanıdık bir görüntü; uzun kıvırcık saçları olan, sakallı bir adam... Galilee Denizi'ne bakan bir mağarada bulunan 70 kitaplık istif İncil tarihçilerini heyecanlandırdı.

Yakın zaman önce keşfedilen antik kitapların kapaklarından birinde Hz. İsa'ya ait olduğu iddia edilen ve peygamberin yaşadığı dönemde onu tanıyan biri tarafından yapıldığı düşünülen bir portre bulunuyor.

Kredi kartından biraz daha küçük olan kitapçık dört tarafından da mühürlenmiş ve hem ön hem arka kapağında üç boyutlu bir insan kafası var. Figürlerin biri sakallı diğerinde ise sakal yok.

Resimlerin altında eski İbranice metinler yazıyor ancak bunlar henüz tamamen deşifre edilemedi. Tercüme edilen kitapçıklardan biriyse 'İsrail'in kurtarıcısı' adını taşıyor.

Bu haritanın da Hristiyan Kudüs'üne ait olduğu tahmin ediliyor.

Mağaranın sahibi kitapçıkları satmayı reddettiği için sadece 2 kitapçık test için İngiltere ve İsviçre'ye gönderildi. Araştırma Ürdün'ün Saham bölgesinde bulunan kalıntıların orijinal olduğunu ortaya çıkardı.

NTVMSNBC 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.