Kadın Şiddetine Maruz Kalan Erkeklerden İlginç Eylem - Mizah Haber / ÖZEL

Kadın Şiddetine Maruz Kalan Erkeklerden İlginç Eylem - Mizah Haber / ÖZEL

Kadın şiddetine maruz kaldığını söyleyen bir grup erkek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde ilginç bir eyleme imza attı.

'8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nü protesto eden bir grup erkek, ellerinde düdüklü tencere,çaydanlık seti,elektrik süpürgesi,çocuk bezi,bulaşık önlüğü ve halı gırgırıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önüne gelerek  oturma eylemi yaptı.

"Dünya Erkekler Günü Neden Yok" sloganı eşliğinde oturma eylemi yapan yüzlerce erkek, kadın şiddetine maruz kaldıklarını öne sürdü.

A.K adlı kadın mağduru erkek vatandaş ;" Ben futbol hastasıyım. Eşim maç olduğu günler tv komandosunu saklıyor. Komandoyu ısrarla istediğimde çoğu zaman tv komandosunu kafamda kırıyor." diyerek kadın şiddetine maruz kaldığını söyledi.

F.C isimli bir başka erkek vatandaş ise ;" İşten akşam çok geç ve yorgun geliyorum, Eşim günboyu vaktini tv başında dizi programlarını izlemekle geçirdiği için yemek hazırlamıyor. Bu yüzden çoğu zaman aç yatıyorum" dedi.

O.Y adlı kadın mağduru erkek ise ;"Eşim çok fuzülü ve faiş harcamalarda bulunuyor.Bu yuzden beni milyarlarca kredi kartı borcuna saplandırdı.Kızdığım zaman ' Erkeksin sen tabiki alacaksın ve ödeyeceksin' gibi sert cevaplar veriyor." diyerek mağduriyetini belirtti.

H.K adlı bir başka kadın mağduru ; " Eşim çok dedikodu ve dırdır yapıyor.Bu sebeple bir tek kulağımı kaybettim." dedi.

Durumu en acıklı M.P adlı kadın mağduru erkek vatandaş ise ;" Eşim her zaman kadın-erkek eşitliğini öne sürerek tüm ev işlerini bana yaptırıyor. Bulaşık ve çamaşır yıkamaktan tutun çocuk bezini dahi bana değiştirtiyor. Piskolojim bozuluyor" diyerek içler acısı durumunu ifade etti.

 

Grup adına açıklama yapan "Kadın Şiddetine Maruz Kalan Erkekler Platformu" başkanı H.S ;" Biz kadın şiddetine maruz kalan erkekler olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü protesto ediyoruz.

Kadınlar gününün olduğu bir dünyada erkekler gününede ihtiyaç vardır. Şimdiki uygulama tamamıyla çifte standart olmakla birlikte insan haklarına aykırıdır.

Her yıl 8 martta kadın mağduriyetleri ve kadına uygulanan şiddetler konuşulurken biz kadın şiddetine maruz kalan erkekler ise ihmal ediliyoruz. Bu haksızlığı şiddetle kınıyoruz.

'8 Mart dünya kadınlar günü' varsa '8 Nisan Dünya Erkekler Günü' de olmalıdır. Buradan kadın şiddetine maruz kalan erkekler olarak, bu konuda tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz" diyerek açıklamayı sonlandıran grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Habername / Özel Mizah Haber

Not; Bu Haber tamamıyla hayal ürünüdür.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.