9. Feta Ödülleri sahiplerini buldu.

9. Feta Ödülleri sahiplerini buldu.

9. Feta Ödülleri; Feta Girişimi ve Sakarya Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından düzenlenen programla sahiplerini buldu.

 Programda selamlama konuşmasını yapan Sakarya Gönüllü Eğitimciler Derneği başkanı Rüstem Budak, “İnsanlar farklı tanımlarla anlatılabilir. Bunlardan biri de unutanlar ve hatırlatanlardır. İnsan her an bir şeyi bilmeye çalışırken diğer yandan bazı şeyleri unutmaktadır. Allah’a vermiş olduğu sözü, insanı insan yapan değerleri, geçmişi, gerçekleri, anıları her daim unutmaya meyillidir. İnsanlar içinden öyleleri vardır ki her daim bizim ihtiyaç duyduğumuz sözleri, anlamları, davranışları, gerçekleri hatırlatırlar. Feta Ödülleri; insanı yeniden keşfe hazırlanan insanların buluşma yeridir. Burada unutanlar ile hatırlatıcılar bir araya gelmektedir.” dedi.

 Feta Girişimi dönem sözcüsü Hacer Us ise selamlama konuşmasında; değerlerin insanlar için hayati önemde olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Yaşam yolculuğuna örnekler oluşturmak, berekete vesile olmak ve FETA medeniyeti yürüyüşünde cesareti artırmak amacıyla 41 değerli insanımızı ödüllendirip Türkiye ve dünya kamuoyunun dikkatine sunarak iyi bir dünya bırakma düşüncesindeyiz. Her türlü siyasi, ideolojik, etnik ve benzeri kimliklerin tartışma ve kavga konusu yapmak yerine enerjimizi çok çeşitli üretimlere kanalize etme peşindeyiz. Bu sayede dini değerleri hayata katıp çoğulcu ve çeşitli yapıyla Türkiye'ye ayrıcalık katacağımıza inanıyorum. Her türlü potansiyele ve dinamik yapıya sahip olan coğrafyamızda yapay sorunlar yüzünden halkımızın asırlar boyunca oluşturduğu birikimi anlamsız bir şekilde zayi edilmiştir.” dedi.

 Programın açılış konuşmasını gazeteci- yazar Abdurrahman Dilipak yaptı. Barış Çağlayanı Hz. Yusuf adlı konuşmasında Abdurrahman Dilipak; insanlığın büyük bir barış özlemi içinde olduğunu ancak bunun sağlamanın bazı şartlar içerdiğinden bahsederek sürdürdüğü konuşmasında Hz. Yusuf’un barış ruhunu kendisinde en iyi buluşturan sembol kişiliklerden biri olduğuna değindi. Sözlerine şöyle devam etti: “Hz. Yusuf en yakını olan kardeşleri tarafından kuyuya atılmıştı. İnsanla kimin ne zaman savaş açacağını bilemeyiz. Kendisine onca haksızlığı reva gören kardeşlerini Hz. Yusuf ‘Bugün size kınama yok, Allah günahlarınızı bağışlar, O merhametlilerin en merhametlisidir.’ Dedi. Onları bağrına bastı. Ama bu barışın sağlanması için kardeşleri de emek verdi. Kardeşlerinden Yahuda bunun müjdesini vermek için babasına ulaşmak için her türlü fedakarlığı göze aldı ve tevbe etti. Barışın ilk temeli ailedir. Aile içinde barış sağlanmadan ülkede barış sağlanmaz. Anne- baba, çocuk- anne, gelin- kayınvalide arasında barış varsa barış umudu var demektir. Bugün aile içinde ilk fırsatta birbirini terk etmek ön plana çıkmıştır.” Diyerek sözlerini tamamladı.

 Konuşmaların ardından sunuculuğunu Yusuf Öcalan’nın yaptığı 9. Feta Ödülleri’nin dağıtımına geçildi. 41 dalda 9. Feta Ödülleri alanların listesi:

Edeb Feta’sı : Nejat Tezcan

Barış Fetası: Kerime Hatun Lisesi

Kardeşlik Feta’sı: Sadakat (Sakarya Kardeşlik Dayanışma Topluluğu)

Güven Feta’sı: Etbalık Hattı Minübüs Çalışanları

Merhamet Feta’sı : Nurten Canbasoğlu

 Sağduyu Feta’sı: Mahmut Barstugan

Sanat Feta’sı: Nilgün Hun

Yiğitlik Feta’sı: Abdulvahit Uygar

Sevgi Feta’sı:   Mehmet Emin Küçük

Sabır Feta’sı: İlhami Babamgül

Saygı Feta’sı: Betül Develi

Hoşgörü Feta’sı : İsmail Sezer

Cömertlik Feta’sı:  Rıfat Bilgin

Nezaket Feta’sı: Firdevs Altındaş

Cesaret Feta’sı : Salih Yüce

Dinleme Feta’sı: Sefa Öner

Öğrenci Feta’sı: Kamil Özkan

Sadakat Feta’sı: İsmail-Halide Kurtuluş Ailesi

Tevazu Feta’sı: Zübeyde Ruşen

Proje Fetası: Mustafa Faik Özkan

Aydın Feta’sı: Ömer Faruk Gergerlioğlu

İrfan Feta’sı: Mustafa Oral

Vefa Feta’sı: Ahmet Nezih Galitekin

Diğergamlık Feta’sı:  Aytaç Ağırlar

Dostluk Feta’sı: Elif Nas

Adalet Feta’sı: Leyla Ekmen Epözdemir

Fedakarlık Feta’sı:  Fatma Tuncel

Girişimcilik Fetası:  Emrah Şanlı

Kahramanlık Feta’sı:  Betül Saray

Zanaat Feta’sı: Geyve Metem Öğrencileri 

Hizmet Feta’sı: Osman Çakmak

Bilim Feta’sı: Sema Arıcı

İletişim Feta’sı: Hayrunnisa Şen

Kadirşinaslık Feta’sı: Sakarya Gelişim Ve Demokrasi Platformu

Tebessüm Feta’sı: Kerim Nacak

Azim Feta’sı: Fatma Demirci

Mensubiyet Feta’sı: İffet Hacıeyüpoğlu

Tecrübe Feta’sı: Siyer Araştırmaları Vakfı

Emanet Feta’sı  Cafer-Ayşe Gül

Şefkat Feta’sı: Berent Burcu Aydıner

Eğitim Feta’sı:  İsa Aydıncı




 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.