130 ülkenin çocukları Kızılcahamam'da buluştu

130 ülkenin çocukları Kızılcahamam'da buluştu

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında 130 ülkeden ülkemize gelen çocuklar, Kızılcahamam ilçesinde kampa girdi.

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen olimpiyatlar 30 Hazirana kadar başta Ankara ve İstanbul olmak üzere 24 ilde gerçekleştirilecek etkinliklerle devam edecek. 

Ülkeleri farklı olsa da ortak dil 'Türkçe' ile olimpiyatlarda yarışacak çocuklar, Kızılcahamam'daki Asya Termal Tesisleri'nde kampa girdiler. 

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Genel Sekreteri ve TÜRKÇEDER Başkan Yardımcısı Tuncay Öztürk AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatların Türkçe öğrenenleri ödüllendirmek, barış ortak paydası etrafında dünya gençlerini bir araya getirerek, diyalog ve hoşgörü köprüsü kurmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Öztürk, 17 ülkeyle başlayan olimpiyatların bugün 130 ülkeye ulaştığını ifade ederek, 'Organizasyon tamamıyla belirlenen tema etrafında gerçekleşiyor. Geçen yıl 'Aynı dili konuşuyoruz' sloganıyla hem gönül, hem kültür dilini kastetmiştik. Bu yıl da Yunus Emre'nin, 'Gelin Tanış olalım, İşi kolay kılalım, Sevelim sevilelim, Bu dünya kimseye kalmaz' dörtlüğünden esinlenerek, karşılıklı tanıma, diyalog ortamında buluşabilmek amacıyla 'Gelin Tanış Olalım' teması etrafında gerçekleşecek' dedi.

Olimpiyatlara katılan bin finalistin 15 gün boyunca, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 24 ilde Türkçe bayramıyla ilgili etkinlikler gerçekleştireceğini dile getiren Tuncay Öztürk, 'Geçen yıl 36 büyük sahnede 300 bine yakın canlı performans sergilenmişti. Bu yıl ki hedefimiz de 500 bin canlı performans sergileyebilmek' dedi.

Tesislerde kampa giren çocuklar, şiir, konuşma, yazma, dil bilgisi, şarkı, ses, okuma, genel kültür, sunum, özel beceriler, resim, Türk Tasavvuf, Türk Halk, Türk Sanat Müziği, halk oyunları ve deneme alanlarında elemelerden geçerek finale kalmak için çalışacak. ASKİ Kapalı Spor Salonu'nda 25 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek finalin ardından çocuklar diğer illere gidecek. 

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreni 30 Haziran Cumartesi günü İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.