9 Ünlü Serbest, 27 Tutuklama Talebi

9 Ünlü Serbest, 27 Tutuklama Talebi

Narkotik operasyonu kapsamında adliyeye sevkedilen kişilerden aralarında Kenan İmirzalıoğlu'nun da bulunduğu 9 kişi serbest bırakıldı, 27 kişi ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 48 kişi sabah saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin savcılık sorgusu tamamlandı. Kenan İmarzalıoğlu, Nehir Erdoğan, Engin Altan Düzyatan, Ersin Korkut ve Özge Özprinçci'nin de aralarında bulunduğu 9 kişi serbest bırakıldı. Aralarında Engin Günaydın ve Sarp Apak'ın da bulunduğu 12 kişi ise adli kontrol talebi ile mahkemeye sevk edildi. ‘Torbacı' olarak tabir edilen 27 kişi ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunda Kenan İmirzalıoğlu'nun, uyuşturucuyu 2 yıl önce yurtdışına çıktığında ve geçtiğimiz yaz gittiği Yunan adalarında birer kez kullandığını söylediği öğrenildi. Uyuşturucu bağımlısı olmadığını belirten İmirzalıoğlu'nun 1 yıl önce sigarayı bıraktığını söylediği kaydedildi. 

Telefon dinlemelerine takılan görüşmelerde Eray Özbal'dan ne istediği sorulan İmirzalıoğlu'nun, "Eray Özbal, Doğu bölgesinden kayısı, ceviz ve fıstık gibi malzemeler getirmektedir. Bunları satıyordu. Telefondaki isteklerim bu yiyecekler içindi. Zaten arabamda yapılan aramalarda da içinde ceviz ve fıstık olan 2 poşet bulundu." şeklinde cevap verdiği ifade edildi. 

Adliye çıkışında soruları cevaplayan Engin Altan Düzyatan, "Dosyada gizlilik kararı olduğu için açıklama yapamayacağız. Dosya kalabalık olduğu için iki gün sürdü. Böyle bir durumun içinde kalmak bizi rahatsız etti. Aile yapımızla, duruşumuzla böyle bir durumun içinde olmayı uygun görmezdik fakat öyle uygun görmüşler. İfademize başvurdular. İfademizi verdik serbest bırakıldık." dedi. 

Özge Özprinçci de, "Bodrum'da bardan alındığım söylenmiş. Ailemin evinde annemin yanında alındım." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.