A. Aker Önceliğimiz üniversitenin ihtiyaçları

A. Aker Önceliğimiz üniversitenin ihtiyaçları

Bayburt Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Uygun Aker, üniversitenin düzenlediği forumda öğrencilerden gelen şikâyetleri not ederek ilgili makamlara ileteceğini söyledi.

Bayburt Üniversitesi’nin başlattığı “Sosyal Dayanışma ve Dönüşüm Projesi” kapsamında düzenlenen ve Bayburt Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Uygun Aker’in konuşmacı olarak katıldığı “Üniversite Öncesi ve Sonrası Bayburt” konulu öğrenci forumu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Forum öncesinde Rektörlük makamını ziyaret eden Aker, Prof. Dr. Mollamahmutoğlu ile bir süre sohbet ettikten sonra forumun yapılacağı salona geçti.

Dernek Başkanı Aker, Osmanlı’dan bugüne Bayburt’un eğitim tarihini kısaca anlatarak konuşmasına başladı. Bugünkü noktaya büyük gayretlerle gelindiğini ifade eden Aker öğrencilerden sıkıntılarının giderilmesi için sabırlı olmalarını istedi. Derneğin yardımlarının üniversitenin ihtiyaçlarına göre şekillendiğinin altını çizen Aker, şunları söyledi;

“Derneğimiz adından da anlaşılacağı gibi öncelikli olarak üniversitenin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faaliyet gösteriyor. Yaptığımız ve yapacağımız katkılar, üniversite yönetiminin belirlediği ihtiyaçlar sıralamasına göre gerçekleşiyor. Son olarak belediyenin de içerisinde bulunduğu bir grupla ‘Gençlik Parkı’ projesine yüzde 5’lik bir destek verdik. Bu parkın içerisinde sinema, kafeterya, park gibi alanlar olacak.”

Bir öğrencinin Çoruh nehrinin kirliliğiyle ilgili sorusuna Aker, “Çoruh içilebilecek temizlikte suya sahipken son iki-üç yılda inanılmaz bir kirliliğe maruz kaldı. Bazı kanalizasyonlar nehre bırakılıyor. Belediyenin hazırladığı proje onay aldı ve yeni bir kanalizasyon şebekesi ile sorun ortadan kaldırılacak. Bayburt’un kokan bir Çoruh’a sahip olması utanılacak bir durum” cevabını verdi.

Dolmuşçuluğun Bayburt’ta çok yeni bir kavram olduğunu ve şoförlerin eğitimsiz olduğunu belirten Aker, öğrencilerden problemlerini tek tek not ederek şikâyetleri valilik ve belediyeye ileteceğini söyledi.

Öğrencilerin Kredi Yurtlar Kurumu yurduna bankomat konulması isteğini cevaplayan Bayburt Üniversitesi Genel Sekreteri Celal Akıl, üniversite yönetiminin konuyu defalarca ilgili makamlara ilettiğini 2011-2012 eğitim öğretim yılında bankomatın yerleştirileceği sözünü aldıklarını açıkladı.

Genel Sekreter Celal Akıl, forum sonunda Bayburt Üniversitesi Ypatıma ve Yaşatma Derneğinin üniversiteye katkılarından dolayı dernek başkanı Ahmet Uygun Aker’e teşekkür ederek plaket verdi.

Foruma Bayburt Üniversitesi Genel Sekreteri Celal Akıl, Bayburt Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri ile basın mensupları ve öğrenciler katıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :