Aygan'dan Saraykapı cesetleri açıklaması

Aygan'dan Saraykapı cesetleri açıklaması

'Gaffar Okkan'dan çekinen JİTEM, infaz ettiklerini Saraykapı'ya gömmüş olabilir'

Eski JİTEM mensubu Abdülkadir Aygan, Diyarbakır'da 1990'lı yıllarda JİTEM merkez üssü olarak kullanılanı Saraykapı'da çıkan kafatası ve insan kemikleri ile ilgili konuştu. Aygan, "İşkenceden geçen insanların bağırtılarını duyuyorduk. JİTEM elemanları, Gaffar Okkan ekibine yakalanmamak için son zamanlarda öldürdükleri insanların cesetlerini adliye binasının bulunduğu alana gömmüş olabilirler." dedi. JİTEM itirafçısı Aygan, son bulunan 6 kişinin JİTEM tarafından infaz edilen insanlar olabileceğini iddia etti.

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM

JİTEM grup komutanı Binbaşı Abdülkerim Kırca ve daha sonra onun yerine geçen Binbaşı Cemil Temizöz ile Diyarbakır JİTEM tim komutanı Zahit Engin yüzbaşının yasa dışı faaliyetlerinden emniyet müdürlüğünün çok rahatsız olduğunu belirten Aygan, şunları anlattı: "Rahmetli Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Gaffar Okkan bunların yasa dışı faaliyetlerinden oldukça rahatsızdı. Zahit Engin yüzbaşının astsubaylar ve uzman çavuşlardan oluşan özel bir timi vardı. Kafalarına göre insanları beyaz Toros arabayla karargâha getirip sorguluyor, işkence ediyorlardı. Biz de hücrelerde işkenceden geçen insanların bağırtılarını duyuyorduk. Gaffar Okkan bunları takibe aldı. Daha önce yakalanıp JİTEM'e getirilen, işkence ile sorgulanıp infaz edilen insanların cesedi şehir dışına atılıyordu. Ancak Gaffar Okan'ın aldığı tedbirler sonucu JİTEM artık serbestçe hareket edemez oldu. JİTEM elemanları Gaffar Okkan ekibine yakalanmamak için son zamanlarda öldürdükleri insanların cesetlerini adliye binasının bulunduğu alana gömmüş olabilirler. Sanırım bu altı kişiye ait olduğu sanılan kemikler de o döneme aittir. "

Abdülkadir Aygan, JİTEM'in illegal çalışmalarına mani olduğu için Gaffar Okan suikastının arkasında da JİTEM'in olduğunu iddia etti.

Sur ilçesinde eskiden kapalı cezaevi ve JİTEM'in merkez karargahı olarak kullanılan Saraykapı içindeki İçkale bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan restorasyon çalışmasında 6 adet kafatası ve insan kemikleri bulunmuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum