Hiddink yolcu Özgener bırakıyor

Hiddink yolcu Özgener bırakıyor

A Milli Futbol Takımı'mız, Belçika ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak Euro 2012 elemelerinde yoluna devam etti.

Ay-Yıldızlılar, rakibinden bir puan geride olmasına rağmen 2 Eylül'de Türkiye'de oynanacak Kazakistan maçı öncesi bir maç eksiğiyle A Grubu'nun ikinciliği için büyük bir adım attı. Gözler şimdi, adı günlerdir İngiliz devi Chelsea ile anılan Teknik Direktör Guus Hiddink ile Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda aday olmayacağı ağırlık kazanan Başkan Mahmut Özgener'le ilgili gelişmelere çevrildi.

Hollandalı çalıştırıcı Guus Hiddink, Brük-sel'deki zorlu 90 dakikanın ardından yaptığı açıklamalarla veda sinyali verdi. Deneyimli hoca, "Takımımız çok iyi duruma geldi. Genç oyuncular yetişiyor. Benim geleceğimle ilgili neler olacak ilerleyen günlerde göreceğiz." dedi. Hiddink, "Kalıyor musunuz, gidiyor musunuz?" sorusuna, "Kesin olan hiçbir şey yok. Ben söyleyeceğimi söyledim. Kısa süreli bir tatilimiz olacak. Sözleşmem devam ediyor. İyi bir kontratım var. Sayın Mahmut Özgener'le kontrat dışındaki konularla ilgili de görüşmelerimiz oldu." cevabını verdi. Mukavelesinde hiçbir belirsizliğin olmadığına dikkati çeken tecrübeli taktisyen şöyle devam etti: "2012 sonuna kadar sözleşmem var. Sözleşmem devam ederken herhangi bir şey olursa bunun üzerine de konuşuruz dendi zaten."

Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'le ikili diyaloglarında sık sık seçimleri gündeme getiren Guus Hiddink'in sürpriz bir adım atması bekleniyor. Arkadaşı Rus işadamı Roman Abramovich'in ısrarla Chelsea'nin başında görmek istediği Hiddink'in önündeki en büyük engel ise tazminat. Nitekim Hiddink'in kendi ayrılması halinde Futbol Federasyonu'na tazminat ödemesi gerekiyor. Bu durumu göz önünde bulunduran Hiddink'in tedbirli davrandığı bildirildi. Hollandalı teknik adam, "Gidiyorum." derse konuyu FIFA'ya taşıyacak olan TFF, Guus Hiddink'i sözleşmeye aykırı hareketle suçlayıp, ödediği 8 milyon Euro'yu geri alacak.

TFF Başkanı Mahmut Özgener'in de genel seçimlerden bir gün sonra, 13 Haziran'da aday olmayacağını açıklayacağı öğrenildi. Brüksel'de kulüp başkanlarıyla bir araya gelen Özgener'in, "Göcek'te tatil yapıp kafamı dinleyeceğim. Sonra da kararımı kamuoyuyla paylaşacağım." dediği ortaya çıktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da görüşeceğini ilettiği kaydedilen Özgener'in, Hiddink'le ilgili yorumu ise şöyle oldu: "Hiddink'le durumunu maçtan önce konuşmak doğru değildi. Basın toplantısında söyledikleri değil, bana gelip ne söyleyeceği önemli."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.