A mililerimiz İsveç'i 2-1 yendi

A mililerimiz İsveç'i 2-1 yendi

A Milli Takımımız, Euro 2016 Elemeleri hazırlıklarına start verdi ve İsveç ile özel maçta karşı karşıya geldi.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan mücadeleyi Millilerimiz 2-1'lik skorla kazanarak güzel bir başlangıca imza attı.

Karşılaşmaya oldukça hızlı başlayan Kırmızı-Beyazlılar, henüz 2. dakikada Mevlüt Erdinç ile öne geçerken, İsveç'in cevabı 54. dakikada Ola Toivonen'den geldi. 57. dakikada Olcan Adın ile tekrar üstünlüü ele geçiren Türkiye, karşılaşmadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı.

Bu sezon üst düzey bir performans gösteren Zlatan Ibrahimovic'in de ilk 45 dakikada forma giydiği İsveç'i yenerek güzel bir başlangıç yapan Milli Takım, hazırlıklarına Mayıs ayında yapacağı Amerika kampı ile devam edecek.

İLK 11 TWITTER'DAN AÇIKLANDI

A Mili Futbol Takımı'nın İsveç maçı ilk 11'i dün gece sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan duyuruldu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun sosyal medyayı daha aktif kullanması için ilk defa böyle bir uygulamaya gidildi.

Fatih Terim, İsveç mücadelesinde takımını 4-1-4-1 sistemiyle sahaya sürdü. Terim'in el yazısıyla duyurulan ilk 11'de kalede Onur yer alırken, defans hattını Gökhan, Semih, Ersan ve Caner oluşturdu.

Nuri'ye ön libero mevkisinde görev veren Terim, orta sahada Alper, Selçuk, Arda ve Mevlüt'ü, hücum hattında da Burak'ı görevlendirdi.

İSVEÇ'TE TÜRKİYE'DEN 2 İSİM

İsveç Mili Takımı'nın Türkiye karşısındaki kadrosunda Spor Toto Süper Lig'den 2 isim yer aldı.

Süper Lig'de Gençlerbirliği forması giyen Johan Dahlin İsveç'in kalesini korurken, başkent ekibinin bir diğer oyuncusu Jimmy Durmaz da ilk 11'de sahaya çıktı.

A Milli Futbol Takımı'nı 10 yıl sonra seyretme şansı bulan başkentliler, bunun mükafatını dünya yıldızı Zlatan İbrahimovic'i izleyerek aldı.

İsveçli ünlü golcü Türkiye karşısında ilk 11'de görev yaptı. Ronaldo ve Messi ile dünyanın en iyi üç futbolcusundan biri olarak kabul edilen "İbra"nın, belinde hafif ağrı bulunmasına rağmen ilk 11'deki yerini alması, Ankaralıları da mutlu etti.

TERİM'İN VAZGEÇEMEDİĞİ 5 İSİM

TürkiyeFutbol Direktörü Terim, Belarus ve Kuzey İrlanda hazırlık maçlarında ilk 11'de şans verdiği 5 futbolcusundan İsveç karşısında da vazgeçmedi.

Gökhan Gönül, Arda Turan, Caner Erkin, Mevlüt Erdinç ve Ersan Gülüm, milli takımın yaptığı son üç hazırlık maçında da ilk 11'de şans bularak, tecrübeli teknik direktörün en çok güvendiği isimler oldu.

MİLLİLER 2. DAKİKADA ÖNE GEÇTİ

Mücadelenin başında oldukça istekli olduğu gözlenen ve rakip yarı alanda baskılı bir oyun ortaya koyan Türkiye, öne geçiren golü de çok erken buldu.

A Milli Futbol Takımımızda, 2. dakikada Arda Turan'ın sol kanattan attığı uzun pasda topla buluşan Gökhan Gönül'ün ortası, ceza alanında Mevlüt Erdinç'in kafası ile ağlara gitti ve erkenden üstünlüğü ele geçirdik.

İlk yarı bu golle sona erdi.

IBRAHIMOVIC OYUNDAN ÇIKTI

Karşılaşmanın 2. yarısına iki takım da değişikliklerle başladı.

A Milli Takım'da Alper Potuk ve Burak Yilmaz oyundan çıkıp Murat Duruer ve Olcan Adın oyuna girerken, İsveç Milli Takımı'nda Mikael Antonsson, Rasmus Bengtsson, Zlatan İbrahimovic ve Marcus Berg oyundan çıkarken Per Nilsson, Joel Ekstrand, Johan Elmander ve Ola Toivonen oyuna giren isimler oldu.

SAVUNMADA HATA VE...

İkinci yarıda daha kontrollü bir oyunu tercih eden A Millilerimiz, savunmada yapılan hata sonrasında 54. dakikada kalesinde golünü gördü.

Savunmada Semih kendisine atılan pasta topu kontrol edemeyince araya giren Toivonen topu alıp ceza alanına girdi ve sağ köşeye plase vuruşuyla topu ağlarımıza gönderdi.

ÜSTÜNLÜK GOLÜ ERKEN GELDİ!

Beraberlik golünün çok kısa süre sonrasında ataklarını sıklaştıran Türkiye, tekrar öne geçiren golü de bulmayı başardı.

57. dakikada sol kanattan gelişen atağımızda Caner'in müthiş ortasına uzak kale direğinde Olcan kısa mesafeden kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 2-1 üstünlüğümüz ile sona erdi.

Türkiye: 2 - İsveç: 1

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)

Türkiye: Onur Kıvrak, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ersan Gülüm, Caner Erkin, Nuri Şahin (Dk. 90 Tarık Çamdal), Alper Potuk (Dk. 46 Murat Duruer), Selçuk İnan (Dk. 67 Olcay Şahan), Arda Turan (Dk. 90 Uğur Demirok), Burak Yılmaz (Dk. 46 Olcan Adın), Mevlüt Erdinç (Dk. 84 Umut Bulut)

İsveç: Dahlin, Larsson, Rasmus Bengtsson (Dk. 46 Ekstrand), Antonsson (Dk. 46 Nilsson), Pierre Bengtsson, Jimmy Durmaz (Dk. 67 Tankovic), Wernbloom (Dk. 84 Hiljemark), Albin, Kacaniklic, Marcus Berg (Dk. 46 Elmander), İbrahimovic (Dk. 46 Toivonen)

Goller: Dk. 2 Mevlüt Erdinç, Dk. 57 Olcan Adın (Türkiye), Dk. 54 Toivonen (İsveç)

Sarı kart: Dk. 77 Caner Erkin (Türkiye) 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.