A Milli TAKIM resmen Sakata Geldi

A Milli TAKIM resmen Sakata Geldi

Çek Cumhuriyeti, Letonya maçları öncesi Burak Yılmaz, Volkan Demirel, Mehmet Topal, Hakan Çalhanoğlu, Ömer Toprak ve Kaan Ayhan’ın sakatlıkları moral bozdu.

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda 10 Ekim’de İstanbul’da Çek Cumhuriyeti ve 13 Ekim’de de deplasmanda Letonya ile yapacağı maçlar için dün gece Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde toplanmaya başladı.

Ay-yıldızlı takımda bu kritik iki maç öncesi sakat oyuncuların fazlalığı ise can sıktı.

Belindeki sakatlık nedeniyle Torku Konyaspor maçını güçlükle tamamlayan kaleci Volkan Demirel’in MR’ı çekildi. Kampa katılan tecrübeli kaleciye, kulüp doktoru Burak Kunduracıoğlu ve milli takım doktoru Sarper Çetinkaya kararıyla anestezi eşliğinde 14 bölgeye ozon injeksiyonu yapıldı. Bunun üzerine Volkan, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile görüştü. Deneyimli file bekçisi sağlık sebeplerinden dolayı kadrodan çıkarıldı.

Bu arada benzer bir durumu yaşayan bir başka isim de Mehmet Topal oldu. Kalçasındaki yırtığa rağmen Konya maçına çıkan tecrübeli futbolcunun maç sonu yürümekte zorlandığı gözlendi. Küçük adımlar atarak ilerlemeye çalışan Topal’ın durumu da bugün netlik kazanacak.  

Burak’ta yırtık

Erciyespor maçında sakatlanan Burak Yılmaz’dan da kötü haber geldi. Kulüpten yapılan açıklamada, Burak’ın MR tetkiklerinde; sağ ayak bileği dış ön yan bağında yırtık, eşlik edenayak bileği ödemi ve ayak bileği kemiklerinde kemik iliği ödemi tespit edildi.

Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu’nun da sakatlıkları bulunduğu belirtilirken, ilk kez aday kadroya çağrılan Schalke 04’te forma giyen 19 yaşındaki Kaan Ayhan’ın ayak başparmağı tendonundaki problem nedeniyle takımdan çıkarıldığı açıklandı. Teknik Direktör Fatih Terim, Adem Büyük ile Mert Günok’u da takıma çağırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.