"AA Objektifinden FETÖ'nün Darbe Girişimi Fotoğraf Sergisi"

"AA Objektifinden FETÖ'nün Darbe Girişimi Fotoğraf Sergisi"

Anadolu Ajansı (AA) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) işbirliğiyle düzenlenen, "AA Objektifinden FETÖ'nün Darbe Girişimi Fotoğraf Sergisi" İstanbullulardan büyük ilgi görüyor.

İSTANBUL (AA) - Anadolu Ajansı (AA) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) işbirliğiyle düzenlenen, "AA Objektifinden FETÖ'nün Darbe Girişimi Fotoğraf Sergisi" İstanbullulardan büyük ilgi görüyor.

AA muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan sergi, Yenikapı, Taksim metro istasyonlarının yanı sıra Zincirlikuyu Metrobüs istasyonunda İstanbullularla buluştu.

Yenikapı'daki sergiyi ziyaret eden vatandaşlardan turizmci Celal Baturay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu güzel ülkemiz keşke böyle bir şey yaşamasaydı. Allah ölenlere rahmet eylesin. Gerçekten fotoğraflara baktığımda çok üzülüyorum. Türkiye böyle bir şeyi hak etmiyor." dedi.

Süren Elmas ise "Fotoğraflara baktım ama bakmaya da korktum. Kendi ordusu, kendi insanına... İnsan kendi düşmanına bile bunu yapmaz. Gerçekten ürkütücü. İnşallah son olur. Hainlerle baş ederiz. Rabbim tekrarından da korusun." ifadelerini kullandı.

Öğrenci Furkan Kurt ise, daha önce bir darbeye şahit olmadığını dile getirerek, şunları aktardı:

"Babamın, annemin anlattıkları ile bildiğim kadarıyla darbe gerçekten kötü bir şey. Ciddi anlamda kötü. Herhangi bir siyasi görüşe bağlı olmadan bu yorumu yapmak istiyorum, öncelikle darbenin sağı, solu, komünizmi filan olmaz. Çünkü darbeden zarar gören bütün halk oluyor. Bu fotoğraflar çok dokunaklı."

Zincirlikuyu'daki sergiyi ziyaret eden vatandaşlardan Emin Selçuk da darbe girişimi sırasında İstanbul'da olmadığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"İstanbul'da olmadığım için de çok üzüldüm. Fotoğraflara bakınca nelerin yaşandığını, nelerin çekildiğini görünce, o insanların yanında olamadığıma üzüldüm. Bir an o anlar canlandı gözümde. Yoksa çok yaralayan şeyler var. Çok şükür devletimiz, milletimiz ayakta. 'Hakimiyet milletindir' diye bir sözümüz vardı, hakikaten hakimiyet milletindir ama önce Allah'ın."

Esnaf Ufuk Teksaytaş ise fotoğraflara baktığında yeniden acı hissettiğini belirterek, "Bu olayların bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Gerçekten çok kötü bir olay yaşadık. Müslüman bir millet olarak inşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız. Bu haince yapılan eylemi de şiddetle kınıyorum." diye konuştu.

Ev hanımı Zehra Köse, sergideki fotoğrafların kendisine 15 Temmuz gecesindeki kötü olayları tekrar yaşattığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"O gece benim en büyük endişem çocuklarım olduğu için, özellikle onların geleceğiydi. Bizim çocukluğumuzda da böyle bir şey yaşandı. Biz onu hatırlamıyoruz ama eminim ailem de benim gibi endişelenmiştir geleceğimiz hakkında. Çocuklara iyi bir gelecek bırakmak hepimizin temennisi. Tabii ki vatan ve bayrak aşkı bizde hiçbir zaman bitmeyecek, bitiremeyecekler."

Burhan Altay, darbe girişimi sırasında şok olduğunu dile getirerek, "Bir Kürt olarak bu yaşananları vicdanım, azmim ve imanım bunu kabul etmediği için evdeki 3 kardeşimi de alarak o gece havaalanına gittim. Gittiğimde manzara çok korkunçtu gerçekten. Tanklar vardı hemen onların üzerine çıktık. Çok şükür ki o askerleri teslim aldık. Kısa bir zaman içerisinde olaylara müdahale edebildik." dedi.

Bütün Türkiye'ye baş sağlığı dileyen Altay, "Fotoğrafları hazırlayanlardan Allah razı olsun. Çok güzel bir sergi yapmışlar. Fotoğraflara bakınca tüylerim diken diken oldu. Bu ülkeyi hiçbir şekilde bölemeyecekler. Kürdü, Lazı, Türkü, Çerkesi herkes kardeştir. Bu ülke hepimizindir. Bu ülkeyi kimseye teslim etmeyeceğiz." görüşünü aktardı

"AA Objektifinden FETÖ'nün Darbe Girişimi Fotoğraf Sergisi", 21 Ağustos'a kadar görülebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.