AB-Türkiye anlaşmasını bozabilecek 6 ülk

AB-Türkiye anlaşmasını bozabilecek 6 ülk

Avrupa ülkelerinin ne pahasına olursa olsun sığınmacı akışını durdurma çabalarına rağmen bazı AB üyeleri Türkiye’yle anlaşmayı desteklemek istemiyor.

ABD merkezli Politico dergisi, AB-Türkiye arasında imzalanması planlanan sığınmacı anlaşmasına karşı çıkabilecek 6 ülkenin listesini ve bu ülkelerin anlaşmaya karşı çıkma ihtimallerinin altında yatan nedenleri yazdı.

AVUSTURYA

“Viyana, anlaşmaya şüpheyle bakıyor ama katiyen karşı değil” diyen Politico, Avusturya’nın vize serbestisiyle birlikte, Türkiye’deki insan hakları ihlalleri yüzünden Türk göçmenlerinin sayısının artmasından korktuğunu belirtti.

BULGARİSTAN

Türkiye’nin sadece Ege’yi sığınmacılara kapatmasından çekinen Bulgaristan’ın, bu durumda sığınmacıların Karadeniz üzerinden kendi ülkesine geçmesinden çekindiği ifade edildi.

KIBRIS

Politico, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’ta bulunması ve halen Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımaması, Lefkoşa’nın Türkiye’ye vize serbestisinde taviz vereceği konusunda şüpheler uyandırıyor” dedi.

FRANSA

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Türkiye’de insan haklarına uyulmadığı sürece Türk vatandaşlar için vize serbestisinin mümkün olmadığı’yönündeki açıklaması hatırlatıldı.

MACARİSTAN

“Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği’nin belirlediği sığınmacı dağıtım sisteminden rahatsız. Orban, Türkiye’yle anlaşmanın temel sorunları çözmeyeceğini, bu yüzden anlaşmanın gereksiz olduğunu savunuyor” ifadelerine verdi.

İSPANYA

Türkiye'nin terörle mücadele politikalarının beğenilmediği sürekli dile getiriliyor” dendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.