AB ya yıkılacak ya da...

AB ya yıkılacak ya da...

Alman liyakat nişanı sahibi politika danışmanı Nazmi Kavasoğlu, Avrupa Birliği'nin geleceği konusunda ilginç öngörülerde bulundu.

Alman liyakat nişanı sahibi politika danışmanı Nazmi Kavasoğlu, Avrupa Birliği'nin geleceği konusunda ilginç öngörülerde bulundu.

Kavasoğlu, "AB'nin ya yıkılacağını ya da üye ülkeleri yeniden sınıflandırmak zorunda kalacağını" savundu. Nazmi Kavasoğlu, Almanya'nın Dresden kentinde düzenlenen "AB nereye gidiyor? Türkiye´nin rolü" konulu toplantıda yaptığı konuşmada "Yunanistan´daki halk isyanının yakında Avrupa´nin diğer bazı AB ülkelerine de sıçrayacağını, Berlin Duvarı´nın yıkılmasından sonra, önümüzdeki dönemde dünyanın yine yeniden yapılanma sürecine gireceğini" söyledi.

Alman-Türk Ajansı tarafından düzenlenen toplantıda Yunanistan´daki krizi kötü huylu kansere benzeten Kavasoğlu şöyle devam etti: "AB´nin kuruluş felsefesi olan Yahudi, Hıristiyan ve antik Yunan temelleri geçerliliğini yitirmiştir. Şimdi artık tek ölçü ekonomik güç ve paradır. Kriz sadece Yunanistan ile sınırlı kalmayacak. Diğer Avrupa ülkelerine de yayılacak. AB ya yeniden yapılanarak, mevcut AB ülkeleri arasında kümeleşmeye giderek, 'esas takım' ve 'mahalle takımları' şekline dönüşecek ya da tamamen dağılacaktır." dedi.

TÜRKİYE, AB'NİN KURTULUŞU İÇİN FIRSAT

Nazmi Kavasoğlu, tüm Avrupa´da İtalya, Portekiz gibi ülkelerin de Yunanistan´dan sonra AB´nin üzerine yıkılacağını, bu olumsuz gelişmeleri engelleyecek çapta politikacıların ufukta görünmediğini, sadece Avrupa değil tüm dünyada büyük sosyal kargaşalar çıkacağını, neticede dünyanın Berlin Duvarı´nın yıkıldığı dönemlerde olduğu gibi, yeniden bir yapılanmaya gitmek zorunda kalacağını savundu. Kavasoğlu, "Politikacılar makul, akıllı, yaratıcı düşünceler üretemez ise dünyamızı bir 3. paylaşım savaşının beklediği de ne yazık ki acı bir gerçektir" ifadelerini kullandı.

Kavasoğlu, Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili bir soru üzerine ise "Eğer AB ülkeleri yöneticileri dünyayı kavramakta daha fazla gecikmez ise Türkiye ile yeniden masaya oturmak zorundadırlar. Ekonomisi Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve benzeri ülkelerden çok daha iyi olan Türkiye, AB´nin çökmemesi için iyi bir fırsattır." dedi.

Cihan

 

Etiketler :