Öğrencilere Yumurta Attı

Öğrencilere Yumurta Attı

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, bir programa katılmak için geldiği Konya'da üniversite öğrencilerine yumurta görünümündeki çikolataları attı.

Gazeteci yazar Abbas Güçlü, bu haftaki programının çekimini yapacağı Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) konuğu TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu'ya bir sepet içinde yumurta görünümündeki çikolataları verdi.

Kuzu, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde çok sayıda üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen programda, çikolataları öğrencilere attı.

Her tarafa yumurta yemesi pahasına gittiğini söyleyen Kuzu, Samsun'da kendisine bir devekuşu yumurtası verildiğini anımsattı. Kuzu, şunları kaydetti:

''Sonra Çanakkale'ye gittim. Biga ilçesinde. Önce dedim ki 'ben Ankara'dan geldim çocuklar. Başka elbise yok. Burada garibim. Tekrar Ankara'ya döneceğim, gömlek de getirmedim. Yumurta varsa bugün atmayın. Başka bir gelişte atın, o zaman yedek elbiseyle gelirim' dedim. 45 dakika bekledi, huyu kurusun sonunda yumurtayı dayanamadı attı yine. Ama bu sefer isabet etmedi. Davacı olup olmadığımı soran jandarma ekiplerine davacı olmadığımı söyledim. 30 yıl üniversitede hocalık yaptım hiçbir zaman öğrencimden davacı olmadım. Burası Mevlana şehri. Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım. Mevlana'nın hoşgörü şehrinde yumurta atmak hoş karşılanmaz. Ben de size çikolatalı yumurta atıyorum.''

Öğrenciler de çikolatalar için Kuzu'ya çiçek atarak teşekkür etti.

Programa SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel de katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.