ABD 2 Rus görevliyi sınır dışı etti

ABD 2 Rus görevliyi sınır dışı etti

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, ABD’de bulunan 2 Rus yetkiliyi 17 Haziran'da sınır dışı ettiklerini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, "Rus polisin Moskova Büyükelçiliğimizde Amerikalı diplomata saldırmasına karşılık olarak 17 Haziran'da iki Rus yetkiliyi sınır dışı ettik" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Moskova Büyükelçiliği'nde Rus güvenlik görevlisinin Amerikalı bir diplomata saldırması üzerine ismi açıklanmayan iki Rus yetkiliyi sınır dışı ettiklerini bildirdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında Rusya'da bir güvenlik görevlisinin Amerikalı bir diplomata saldırması hakkında konuştu.

Kirby, konuya ilişkin Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı değerlendirmelerin doğruyu yansıtmadığını, ABD’nin bu konuyu iki ülke arasında diplomatik kanallarla halletmeyi düşündüğünü ancak Rus yetkililerin yaptıkları açıklamalardan sonra kendilerinin de konuşmaya karar verdiklerini söyledi.

Kirby, "Rus polisin Moskova Büyükelçiliğimizde Amerikalı diplomata saldırmasına karşılık olarak 17 Haziran'da iki Rus yetkiliyi sınır dışı ettik" dedi. Sınır dışı edilen Rus yetkililer hakkında detay vermek istemeyen Kirby şunları söyledi:

"Rus yetkililer bu konuda spekülasyon yaptıkları için açıklama yapacağım. 6 Haziran’da Amerikalı bir diplomat kendisini elçilik şartlarını yerine getirecek şekilde tanıtarak binaya giriş yapmış fakat Rus görevli tarafından saldırıya uğramıştır. Rus görevlinin tanımlayamadığı bir kişiye karşı ABD elçiliğini korumaya çalıştığı görüşü doğruyu yansıtmamaktadır."

Kirby, bu saldırıya ek olarak Rus güvenlik güçlerinin ABD görevlilerine yaptıkları baskıları artırdıklarını ve kendilerinin de Rusya’yı konuyla ilgili uyardıklarını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Amerikalı diplomatın ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) için çalıştığını iddia etmiş ve diplomatın kendisine kimlik soran güvenlik görevlisine yumruk attığını iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.