"Kendimi babamın cenazesindeki gibi hissettim"

"Kendimi babamın cenazesindeki gibi hissettim"

Miami'deki Fort Lauderdale Havalimanı'nda 7 Şubat'ta gözaltına alınıp "Adını nereden aldın?" ve "Müslüman mısın?" diye iki saat sorgulanan efsanevi boksör Muhammed Ali'nin oğlu Muhammed Ali Jr, ABD Kongresinde düzenlenen bir etkinlikte, "Kendimi babamın c

WASHINGTON (AA) - Miami'deki Fort Lauderdale Havalimanı'nda 7 Şubat'ta gözaltına alınıp "Adını nereden aldın?" ve "Müslüman mısın?" diye iki saat sorgulanan efsanevi boksör Muhammed Ali'nin oğlu Muhammed Ali Jr, ABD Kongresinde düzenlenen bir etkinlikte, "Kendimi babamın cenazesindeki gibi hissettim." dedi.

Miami'deki havalimanında gözaltına alındıktan sonra iki saat dini inancı hakkındaki sorulara muhatap olan Muhammed Ali Jr, yaşadıklarını ABD Kongresinde anlattı.

Kongredeki Demokratların, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni imzaladığı vize düzenlemesine tepki göstermek amacıyla düzenlediği ve hiçbir Cumhuriyetçi vekilin katılmadığı etkinlikte konuşan Muhammed Ali Jr, havalimanında yaşadığı olay sırasında kendini çok kötü hissettiğini söyledi.

İnsan haklarının ihlal edildiğini düşündüğünü dile getiren efsanevi boksörün oğlu, "Kendimi babamın cenazesindeki gibi hissettim. Ne düşünmem gerektiğini bilemedim. Sadece şaşkına dönmüştüm." diye konuştu.

Muhammed Ali'nin eski eşi Khalilah Camacho-Ali de havalimanında oğluyla başlarından geçenleri anlattı ve bir daha bu tür olayların yaşanmamasını diledi.

Miami New Times gazetesinin haberine göre, iki hafta önce açıklama yapan ailenin avukatı Chris Mancini, Muhammed Ali Jr'ın annesiyle Jamaika'dan dönerken 7 Şubat'ta Fort Lauderdale Havalimanı'nda gözaltına alındığını duyurmuştu. Gümrük memurunun sorularını yanıtlayan Khalilah Camacho-Ali'nin, Muhammed Ali ile çekilmiş bir fotoğrafı da gösterip gümrükten geçtiği kaydedilmişti. Aynı gümrük memurunun, Amerikan vatandaşı olan ve hiçbir suç kaydı bulunmadığı belirtilen ünlü boksörün oğlunu gişede bir süre beklettiği, birkaç kez "Adını nereden aldın?" ve "Müslüman mısın?" gibi sorular sorduktan sonra onu küçük bir odaya götürdüğü ifade edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.