AKP kazansın ama, fazla oy almasın

AKP kazansın ama, fazla oy almasın

ABD'nin önemli gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), 12 Haziran'da yapılacak seçimleri AK Parti'nin kazanmasının beklendiğini yazdı.

ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK KOZU

Gazetenin internet sitesinde çıkan haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin seçimlerde galip gelecek olmasının nedeninin asıl olarak ekonomi olduğu belirtilerek, ekonomik büyümenin şu anda Başbakan Erdoğan'ın seçimlerdeki "kozu" olduğu vurgulandı.

Erdoğan'ın eski danışmanlarından Cüneyt Zapsu'nun da görüşlerine yer verilen haberde, Zapsu'nun "Ekonomi anahtar. Biz İslami gündemi olan bir hükümet değiliz, biz tamamen ekonomik gündemi olan bir hükümetiz. Erdoğan bir iş adamı gibi düşünüyor" dediği belirtildi.

İstanbul'da bu yıl 3 stadyum genişliğinde, çatısında test sürüş pisti olan "Autopia" adlıotomobil alışveriş merkezi açılacağı kaydedilen haberde, AK Parti'nin 2002 yılında iktidara gelmesinden sonra görülen ekonomik büyüme sonucunda kişi başına düşen gelirin 3 kat arttığına ifade edildi.

AK Parti'nin iktidarda olduğu 2002-2010 döneminde Türkiye'de alışveriş merkezlerinin ve havayolu kullanan yolcuların sayısının 3 katına çıktığı, otomobil satışlarının yüzde 120 arttığı, sadece 2 milyar lira olan tüketici kredilerinin 129 milyar liraya (81,5 milyar dolar) çıktığı bildirildi.

AK Parti'nin "Kanal İstanbul" ve Ankara'da 100 milyon dolarlık uzay araştırma merkezi gibi "çılgın" projeleri olduğuna değinilen haberde, Türkiye'de otomobil sektörünün hızla geliştiği kaydedildi.

Türkiye'deki ekonomik büyümenin bazı ekonomik çevrelerce istikrarsız görünmeye başladığı yorumuna yer verilen haberde, pek çok ekonomistin, genel seçimlerin ardından Türkiye'de hükümetin ve Merkez Bankasının para ve mali politikalarını düzeltmeleri, bu politikaların fazla gevşek olduğunu, ekonominin de "aşırı ısındığını" düşündüklerini söyledikleri belirtildi. Cari açığın Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın yüzde 8,1'ine ulaştığı da kaydedildi.

AKP KAZANSIN AMA...

Haberde, bazı ekonomistlerin "pazarın AK Parti'nin seçimi kazanmasını istediği ancak çok fazla oy alarak kazanmasını istemedikleri, aksi takdirde Başbakan Erdoğan'ın gelecek dönemde anayasanın değiştirilmesine odaklanacağı, pazarın ise AK Parti'nin eskisi gibi ekonomi üzerinde odaklanmasını istediği" yönünde yorum yaptıkları kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.