Kazada kurtulan olmadığı tahmin ediliyor...

Kazada kurtulan olmadığı tahmin ediliyor...

Rusya'nın havacılık sektöründe büyük bel bağladığı Superjet-100 uçağı deneme uçuşunda Endonezya'da Salak dağına çarparak düştü. Uçaktaki 47 kişinin öldüğü tahmin ediliyor.

Endonezya'da içindeki 47 kişiyle kaybolan Rus yapımı yolcu uçağının, başkent Cakarta'nın güneyindeki dağlık araziye düştüğü ortaya çıktı. Uçağın enkazının yerini tespit eden yetkililer, kazadan kurtulan olmadığını açıkladı.

Endonezya Ulusal Kurtarma Teşkilatı yetkilisi Daryatmo, arama çalışmalarına katılan helikopterlerden birinin Rus Sukhoi Superjet 100 (SSJ100) uçağının enkazının yerini tespit ettiğini belirterek, uçağın enkazının telsiz temasının kesildiği yerde, Cijeruk yakınlarında, 2 bin 211 metre yüksekliğindeki volkanik Salak dağı bölgesinde bulunduğunu kaydetti.

Başkente yaklaşık 80 km mesafedeki bu dağlık ve ormanla kaplı arazide arama çalışmalarını yerde yürütmenin zorluğuna işaret eden yetkililerden Albay Muhlis de uçağın enkazının bin 800 metre irtifada bulunduğunu ve kazadan kurtulan olup olmadığını bilmediklerini söyledi.

Endonezyalı yetkililer, 8 Rus, 1 Fransız ve 1 ABD'linin dışında tamamı Endonezyalı 47 kişi taşıyan uçağın bir tanıtım uçuşu yapmakta olduğunu belirtti. Bazı kaynaklar, uçakta 50 yolcu bulunduğunu kaydetti.

Rus yetkililer, kazadan kurtulan olmadığını açıkladı.

Rusya'da geçen yılın başında uçuşuna izin verilen ve 75 ila 100 yolcu taşıyabilen yolcu uçağı, Brezilya'nın Embraer ve Kanada'nın Bombardier tipi kısa menzilli uçaklarıyla rekabet etmek amacıyla üretildi.

Uçak lansmanı sırasında da teknik sorunlar yaşamıştı. Mart ayında Rus Aeroflot firmasına ait bir Superjet de iniş takımındaki arıza yüzünden kalkıştan sonra yere inmek zorunda kalmıştı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.