"Auster gelsin birlikte İsrail'e gidin"

"Auster gelsin birlikte İsrail'e gidin"

Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ABD'li yazar Auster'ı davet etmesiyle ilgili sert açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mektup göndererek ABD'li yazar Paul Auster'i Türkiye'ye davet etmiş, mektubunda "Türkiye'yi ziyaretiniz hapisteki çok sayıdaki gazetecinin serbest kalmaları yolundaki mücadelemiz açısından özellikle önemlidir." ifadelerini kullanmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugünkü grup toplantısında "Türkiye'ye gelmem tutuklu gazeteciler var" diyen Auster'e ve onu Türkiye'ye davet eden Kılıçdaroğlu'na çok sert sözlerle yüklendi.

 

CHP CIMBIZLADI

Geçtiğimiz hafta bir gazetede bir edebiyatçının yazısı yayınlandı. Normalde üzerinde duracağımız ifadeler değildi ama belli ki o yazar Türkiye hakkında yanlış bilgilendirilmiş, yanlış yönlendirilmiş haksız yorumlar yapmış. Biz buna güleriz ancak burada saklanan bir durum var. Bu kişinin sözleri CHP Genel Başkanı tarafından cımbızlandı ve iç politika haline getirildi.

KILIÇDAROĞLU'NU TAKDİR EDİYORUM

Bunu başlatan biz değiliz, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'dur. Türkiye'yi anti demokratik olarak değerlendiren, Türkiye'ye gitmeyeceğini belirten o yazar en son 2010 yılında İsrail'e gitmiş, İsrail devlet adamları ile görüşerek birlikte fotoğraf çektirmiş. Biz bunu gündeme getirince o yazardan açıklama geldi ve "Orada tutuklu gazeteci ve yazar yok" dedi. Önce Sayın Kılıçdaroğlu'na, bu tarihe geçecek ifadelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu sözleri bir papağan gibi tekrar ederek birilerinin takdirine mazhar olmuştur.

Bizim İsrail'e yönelik eleştirilerimize de Tel Aviv değil, Kılıçdaroğlu Keşan'dan cevap vermişti, adını altın harflerle yazdırmıştı tabi teneke. İşte bu en son ifadeleri ile 'İstanbul'da tutuklu gazeteci sayısı kaç?' diyerek zirve yaptı. Biz isterdik ki Sayın Kılıçdaroğlu kendisi politika üretebilsin. Bir gün BDP'nin vagonu oluyor, bir başka gün yabancı yazarlara çanak tutuyor.

BİRLİKTE İSRAİL'E GİDİP PİKNİK YAPIN

O yazarı Türkiye'ye davet etmiş. Eğer o yazar CHP'nin davetine icabet edip Türkiye'ye gelirse birlikte sonra da İsrail'e gitsinler aksi takdirde bu seyahat eksik kalır. Şöyle Gazze'yi gören bir tepede birlikte piknik yapsınlar. İsrail'de tutuklu gazeteci ve yazar yok demek en hafif tabir ile yalancılıktır. Bunu söylemek bir yardım gemisinde katledilen 9 kişiye haksızlıktır. Filistin mücadelesine, Filistin şehitlerine ve sürgünlerine haksızlıktır. Öyle şairler var ki sürgünde. Hapishanelere bile razıydılar yeter ki kendi topraklarını bir kez öpebilsinler..

 

 

 


 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum