ABD basınında FETÖ-Clinton ilişkisi tartışılıyor

ABD basınında FETÖ-Clinton ilişkisi tartışılıyor

Gülen'in Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton'a yaptığı bağışlar yeniden gündeme geldi.

Dünya Bülteni'nin National Interest'ten aktardığı habere göre FETÖ örgütünün uzun süre Hillary Clinton'ın destekçilerinden lobi şirketi olan Podesta Grubu'yla iş yaptığı iddia edildi.

Belgeler desteklenen haberde, paralel yapı ile Clinton'ın kampanyalarıyla bağlantısının bulunduğu yinelendi. 2009 yılında gönderilen maillerden birinde paralel yapının üyelerinden birinin, Hilary Clinton'ın yardımcısı Huma Abedin'nden Türkiye'deki bir toplantı için Obama'yla iletişime geçmesine yardımcı olmasını istediğini öne sürüyor.

Gülen'e bağlı kuruluşların Clinton'a bağışı 'skandal' bir gelişme olarak duyuruldu. Peter Navarro tarafından kaleme alınan yazıda, "Clinton ve karanlık din adamı 15 Temmuz'daki askeri darbe girişiminde başarısız oldular" ifadelerine yer verildi.

USA Today gazetesi tarafından yapılan bir araştırmada da, FETÖ'ye mensup kişilerin kongreye yurtdışından yasadışı finansman sağladıkları ve başkan adaylarına milyon dolarlarca para döktüklerinin altı çizilerek, bunun sonuçlarının ağır olabileceği vurgulandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.