Erdoğan, Obama ile görüştü

Erdoğan, Obama ile görüştü

ABD Başbakanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradı. İki lider Suriye'deki olayları ele aldı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğantelefonla aradı.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, iki liderin, Suriye ve Libya'daki son durum ve Ortadoğu'daki barış sürecine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.


Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada, ABD Başkanı Obama'nın aramasıyla gerçekleşen görüşmede, Suriye ve Libya'daki son durum ve Ortadoğu'daki barış sürecine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.


Görüşmede, Suriye halkının meşru taleplerinin karşılanması açısından reformların ivedilikle gerçekleştirilmesi, sivil ve barışçı göstericilere karsı şiddete başvurulmaması gerektiğine işaret edildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "İki lider arasında Suriye'deki gelişmeleri yakından takip etmek konusunda da görüş birliğine varılmıştır.


Libya meselesinde ise NATO misyonunun hedefleri hususunda mutabık olan iki lider, ülkedeki siyasi geçiş sürecinin bir an önce tamamlanması gerektiğine değinmişlerdir. ABD ve Türkiye'nin Libyalılara yardım konusunda birlikte çalışmaları konusunda hemfikir olan iki lider, 15-16 Temmuz 2011 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan Libya Temas Grubu'nun dördüncü toplantısı hakkında da fikir teatisinde bulunmuşlardır."
İki liderin, Ortadoğu'daki barış sürecinin bölgenin barış ve istikrarı açısından hayatı önem taşıdığı konusunda da görüş birliğine vardıkları belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.