Amerikan-İslam İlişkileri Konseyinden vize sınırlamasına tepki

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyinden vize sınırlamasına tepki

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, ABD Başkanı Donald Trump'ın, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülke vatandaşlarına vize sınırlaması getirmesine tepki göstererek, “Vize sınırlaması temelde Müslümanları hedef alıyor. Bu, anayasaya

WASHINGTON (AA) – Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, ABD Başkanı Donald Trump'ın, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülke vatandaşlarına vize sınırlaması getirmesine tepki göstererek, “Vize sınırlaması temelde Müslümanları hedef alıyor. Bu, anayasaya açıkça aykırıdır.” dedi.

ABD’deki en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu olan CAIR, Trump’ın yeni vize düzenlemesine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi ve uygulamaya sert tepki gösterdi.

CAIR Başkanı Awad, sınırlamayı “Vize sınırlaması temelde Müslümanları hedef alıyor. Bu, anayasaya açıkça aykırıdır.” sözleriyle tanımladı.

Yeni kararnameyi "Müslüman yasağı 2.0" şeklinde tanımlayan Awad, şunları kaydetti:

“Trump seçim kampanyasında vadettiği her şeyi uygulamaya çalışıyor. Bunlardan biri de Müslümanların ülkeye girişini engellemekti. Bunun arkasında Amerika'daki İslamofobik yapı var. Ne yazık ki bu isimlerden birisi şu anda Trump’ın başdanışmanlığını yapıyor. Bunlar, Amerika’da İslam’a karşı mücadele eden bir çetenin parçasıdır.”

CAIR, ayrıca, ülkede Müslümanların kayıt altına alınma ihtimaline karşı “Önce beni kayıt altına al” başlıklı bir kampanya başlattıklarını açıkladı.

CAIR Başkanı Awad, Trump’ın seçim kampanyasında Müslümanları kayıt altına almaktan bahsettiğini hatırlatarak, "registermefirst.com" adlı bir İnternet sitesi kurduklarını ve herkesi Müslümanlarla dayanışma içerisinde olmaya çağırdıklarını belirtti.

Trump'ın bugün imzaladığı yeni vize düzenlemesine ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, vize sınırlaması getirilen ülkelerin İran, Suriye, Somali, Sudan, Yemen ve Libya olduğu, Irak'ın ise listeden çıkarıldığı belirtilmişti. Ayrıca ABD'nin 4 ay süreyle hiçbir ülkeden mülteci kabul etmeyeceği kaydedilmişti. Yeni düzenleme 16 Mart’tan itibaren uygulanmaya başlayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.