"Radar Malatya halkına hastalık yayacak"

"Radar Malatya halkına hastalık yayacak"

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Hacizade, Malatya'da Radar sistemi yüzünden bölgede gelecek kuşakların hastalıklı doğacağını ileri sürdü.

Saldırıya uğramaları halinde ilk vuracakları yerin Malatya olacağını açıklayan İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Hacizade yeni bir iddia ortaya attı. Hacizade Radar sistemi yüzünden bölgede gelecek kuşakların hastalıklı doğacağını söyledi. İRAN Fars Haber Ajansı 'na konuşan İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacizade, Malatya 'da konuşlandırılan NATO radar sisteminin “hastalık yaydığını” öne sürdü.

Hacizade sistemin etkisinden dolayı Türkiye 'de halkın yakın gelecekte sakat, kanserli ve zor tedavi edilebilir çocukların doğumuna tanıklık edeceği iddiasında bulundu. Kürecik 'teki sistemin ABD tarafından kurulduğunu ve edinilen bilgilerin İsrail ile paylaşıldığını öne süren komutan, sistemin 1100 ila 1200 kilometrelik alanı kapsadığını hatırlatarak, ABD 'nin Basra Körfezi kıyısında yeni bir sistemkurmaya çalıştığını kaydetti.

İsrail 'e füze fırlatılması durumunda 'kalkan ' sistemlerinin yetersiz kalması için önlem aldıklarını belirten Hacizade, füze kalkanına karşı aldıkları yöntemve taktikleri olayın yaşanacağı gündegöstereceklerini söyledi. Tuğgeneral Hacizade geçen hafta İran Devlet Televizyonu 'na verdiği röportajda Malatya 'daki sistemin İsrail 'i “korumak ve desteklemek” için kurulduğuna dair ellerinde kesin kanıtlar olduğunu dile getirmişti. Hacizade Kasım2011 'de de saldırıya uğramaları halinde ilk önce Türkiye- 'deki radar sistemini hedef alacakları uyarısında bulunmuştu.

DHA

'Olumsuz sonuçlar çıkabilir '

Prof. Tunaya Kalkan (İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi-Elektrobiyofizik, Elektromanyetik Alanların Biyolojik Etkileri Uzmanı): MÜMKÜN olduğunca insanların az yaşadığı alanda olması lazım. Askeri radar gemilerde de var ancak yönü denize dönüktür. Malatya 'daki NATO radar üssünde hangi frekans aralığını, hangi şiddette kullanıyorlar bilmiyoruz. Ancak bu radarların yönü, frekans aralığı ve şiddeti ile ilgili İstandartlar belirlendiğini düşünüyorum. Eğer aşırı ve doğrudan insanların yaşadığı alanlara yöneldiyse, uzun süreli olarak o bölgede böyle olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir

'Öncelikle çocukları etkiler '

Prof. Selim Şeker (BÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğr. Üyesi): DÜNYA Sağlık Örgütü 31 Mayıs 2011 'de cep telefonlarının hatta televizyonların radyasyon yaydığını ve uzun vadede kansere yolaçtığını açıkladı. Bir tarafta TV diğer tarafta çok daha büyük elektromanyetik dalga yayan radar sistemi. Bilim “Cep telefonu, televizyonun yaydığı radyasyon insan sağlığını tehdit ediyor” derken, “Radarlar etki etmez” denilebilir mi? Belki 10 yıl sonra etkilerini görmeye başlarız. Radarların yaydığı radyasyon tüm canlıları ama öncelikle çocukları olumsuz etkiler. Çünkü çocuklar gelişimini tamamlamamış organizmalardır ve daha savunmasızdırlar.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.