ABD-PYD Münbiç'te

ABD-PYD Münbiç'te

ABD ordusunun Ortadoğu'daki birliklerinin bağlı olduğu komutanlık, Suriye Arap Koalisyonu'nun DAEŞ'e karşı Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç'te yürüttüğü operasyonda bugüne kadar 344 kilometrekarelik alanı ele geçirdiğini bildirdi.

ABD Merkez Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, Münbiç'in ele geçirilmesi amacıyla terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen operasyona Suriye Arap Koalisyonu'nun öncülük ettiği, kentin alınması halinde korunmasından da bu koalisyonun sorumlu olacağı vurgulandı.

Açıklamada, daha önce DAEŞ'in kontrol ettiği 344 kilometrekarelik bölgenin Suriye Arap Koalisyonu tarafından ele geçirildiği belirtilerek, ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonun da Münbiç'teki operasyona destek için 105 hava saldırısı düzenlediği kaydedildi.

"Koalisyon danışmanları, dost güçlerin ön hattının arkasından Suriye Arap Koalisyonu liderliğine komuta ve kontrol yardımında bulunmaktadır." ifadesi kullanılan açıklamada, hava saldırılarında DAEŞ'e ait 108 muharebe mevkisi, 31 araç, 17 ağır silah, 2 silah deposu ile bir el yapımı bomba yüklü aracın imha edildiği bilgisi verildi.

Açıklamada, "Münbiç'i kurtarma operasyonu, koalisyon destekli ılımlı Suriye muhalefetinin DAEŞ'i Türkiye sınırından ve Mare hattından temizleme çabalarının parçasıdır. Amaç, yabancı savaşçı akışını sınırlamak ve DAEŞ'in Türkiye'ye, Avrupa'nın kalanına, ABD'ye yönelik tehdidini en aza indirmektir." ifadesi kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.