ABD Genelkurmay Başkanlığı'ndan Türkiye açıklaması

ABD Genelkurmay Başkanlığı'ndan Türkiye açıklaması

ABD Genelkurmay Başkanlığı, Orgeneral Joseph F. Dunford Jr.'ın Türkiye ziyareti ile ilgili açıklamada bulundu.

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Yzb. Greg Hicks, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford Jr. adına yazılı açıklama yaptı.

DARBE GİRİŞİMİNİ EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINAYACAK

Yüzbaşı Hicks, "ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford Jr., İncirlik Hava Üssü'nde görevli ABD'li personeli ziyaret etmek ve görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Genelkurmay Başkanı Dunford, ziyareti kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile de bir araya gelecek. Orgeneral Dunford görüşmelerinde, Türkiye'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen darbe girişimini en güçlü şekilde kınayacak; IŞİD'e karşı mücadele kapsamında İncirlik'ten gerçekleştirilen koalisyon operasyonlarının simgelediği bölgesel güvenliğe ilişkin güçlü ortaklığımızın ve Türkiye'nin hem IŞİD karşıtı koalisyona hem de NATO ittifakına katkılarının önemini bir kez daha vurgulayacak."

ANKARA'YA GELDİ

Gece yarısı Irak'tan Adana'daki İncirlik Üssü'ne gelen ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, geceyi burada geçirdi. Sabah ABD'li askerlerle bir araya gelen Joseph Dunford, Başbakan Binali Yıldırım ve Orgeneral Hulusi Akar ile görüşmek için Ankara'ya geldi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde protesto VİDEO

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.