ABD Hazine Bakanı ve IMF Başkanı Suudi Arabistan'da

ABD Hazine Bakanı ve IMF Başkanı Suudi Arabistan'da

ABD Hazine Bakanı Jacob Lew ve IMF Başkanı Christine Lagarde, Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Selman ile görüştü.

Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman (solda) Resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'ı ziyaret eden ABD Hazine Bakanı Jacob Lew, (sağda), ile başkent Riyad'da bir araya geldi.

ABD Hazine Bakanı ve IMF Başkanı Suudi Arabistan'da

IMF TEMASLARI

Resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'ı ziyaret eden Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde (solda), Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman (solda) ile başkent Riyad'da bir araya geldi

ABD Hazine Bakanı ve IMF Başkanı Suudi Arabistan'da

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Körfez ülkelerinin ekonomik reformlar kapsamında önemli adımlar üzerinde çalıştığını belirtti.

Körfez İşbirliği Teşkilatı (KİK) bünyesindeki ülkelerin maliye bakanları ve merkez bankası müdürlerinin Suudi Arabistan'da bir araya geldiği toplantılara katılan Lagarde, başkent Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, "KİK ülkeleri, ekonomik reformlar çerçevesinde önemli adımlar üzerinde çalışıyor." dedi.

"SUUDİ ARABİSTAN EKONOMİSİ İYİ YOLDA"

Suudi Arabistan'dan, son artışa rağmen uluslararası standartlara göre düşük olduğunu kaydettiği enerji fiyatlarını artırmasını ve gelir seviyesini yükseltmesini isteyen Lagarde, Suudi Arabistan'ın petrole bağımlılığının azaltılması ve yeni istihdam fırsatlarının artırılması yönünde attığı adımları memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Lagarde, Riyad yönetiminden, son zamanlarda petrol fiyatlarında yaşanan artışa rağmen harcamalarında uyguladığı kısıtlamaya devam etmesini ve gelir seviyesini artıracak yollar aramasını isteyerek, "Suudi Arabistan, ekonomik durumu iyileştirmeye başladı. Devlet, harcamalar ve ek gelirler bulunması için çabalıyor." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.