ABD'den Hizbullah destekçilerine yeni yaptırım kararı

ABD'den Hizbullah destekçilerine yeni yaptırım kararı

ABD Hazine Bakanlığı, Lübnan'daki Hizbullah örgütüne mali destek sağlayan dört kişi ve bir şirket hakkında yaptırım kararı aldı.

WASHINGTON (AA) - ABD Hazine Bakanlığı, Lübnan'daki Hizbullah örgütüne mali destek sağlayan dört kişi ve bir şirket hakkında yaptırım kararı aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah'ın terör ve para toplama faaliyetlerini bozmak için dört şahıs ve bir şirketin yaptırım listesine eklendiği bildirildi.

Yaptırım kararıyla ABD'deki mal varlıkları dondurulan ve Amerikalılarla iş yapması yasaklanan şahısların Muhammed El-Mukhtar Kallas, Hasan Jamal-al-Din, Yosef Ayad ve Muhammed Ghaleb Hamdar olduğu belirtildi.

Global Cleaners adlı temizlik şirketine ise halihazırda kara listede bulunan Adham Husayn Tabaja tarafından kontrol edildiği gerekçesiyle yaptırım uygulanacağı bildirildi.

Açıklamada, Suudi Arabistan'ın da Muhammed El-Mukhtar Kallas ve Hasan Jamal-al-Din'in yanı sıra Global Cleaners'i teröre finansman sağladığı için yaptırım listesine aldığı igade edildi. Buna göre, bu kişilerin ve şirketin Suudi Arabistan'daki mal varlıkları dondurulacak, ticaret ve bankacılık işlemleri yapmalarına izin verilmeyecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.