ABD inceledi Erdoğan ses kaydı sahte mi?

ABD inceledi Erdoğan ses kaydı sahte mi?

Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları gerçek mi sahte mi? ABD'ye rapor hazırlatıldığı iddia edildi.

Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile yaptığı görüşme kaydının ABD'ye gönderildiği ve uzmanlara inceletildiği iddia edildi. 

Hükümete yakın medyanın ortaya attığı habere göre 
AK Parti tarafından gönderilen kayıtla ilgili analiz yapan uzmanlar, ses kırılmalarının tek tek ayrıştırıldığı kayıttaki bazı yerlerde iki kelimenin tek kelime haline getirildiği ve eksik kelimelerin bilgisayar seslendirmesi ile tamamlandığını tespit etti.

Yeni Şafak Gazetesi'nin sitesinin iddiasına göre stüdyoda yapılan incelemede, montaj olduğu ifade edilen ses kaydındaki seslerin tamamen kesilip yapıştırılmış ve bilgisayarda eklemeler yapılarak bir kurgu çalışması olduğu ortaya çıktı.

KELİME KELİME MONTAJ

Haber 7'de yer alan habere göre, kelime kelime eklemelerle oluşturulan kayıttaki ses kırılmaları tek tek ayrıştırıldı. Uzmanlar, ses kaydında bazı yerlerde iki kelimenin tek kelime haline getirildiğini de belirledi.

YAZILI RAPOR OLARAK GELECEK

Stüdyonun Ak Parti'ye ulaştırdığı öne raporda eksik kelimelerin bilgisayar seslendirmesi ile tamamlandığı tespit edildi. 

Saniye saniye not tutulan ses kaydı ile hazırlanan raporun çok kısa bir süre içinde Başbakan Erdoğan'a teslim edileceği öğrenildi.

TÜRKİYE'DEKİ SES UZMANLARI NE DİYOR? 

Ses kaydının montaj olduğu iddialarıyla ilgili bir dönem Mesam başkanlığı da yapan müzisyen Attila Özdemiroğlu 'montaj değil' iddiasında bulundu. Twitter hesabından bir açıklama yapan Özdemiroğlu iddiasını şöyle dile getirdi;

screen-shot-2014-02-25-at-9.34.02-pm.png
SES MÜHENDİSİ NE DİYOR? 

Kayıtlar ile ilgili bir açıklama da ses mühendisi Erdem Helvacıoğlu’ndan geldi: “Tekrar dinledim dostlar, bu kayıt kesinlikle doğru gözüküyor. PHD’li bir ses mühendisi olarak bana güvenebilirsiniz"

Bir diğer Ses Mühendisi Ali Büyük ise, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Ses kaydı montaj değildir. En basit Analyzer Pluginin de bile bunu görüp test edebilirsiniz. Ayrıca zaten diyalogun gidişatındaki tonu herhangi bir tune programıında profesyonelce tonlasak bile cümle yapılarını bu denli kurmayı, cümlelerin akışını yakalamak imkansız denilecek kadar düşük bir ihtimaldir" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.