ABD İran'la Savaşa mı Giriyor?

ABD İran'la Savaşa mı Giriyor?

ABD Genelkurmay Başkanı Mullen, İran'ı durdurmak için askeri güç seçeneğinin varlığını hatırlattı. Başkan Obama'nın bu yönteme başvurması halinde hazır olmaları gerektiğini açıkladı.

İran, Batı'nın nükleer silah peşinde oldukları yönündeki iddialarının asılsız olduğunu belirtirken, ABD bu ülkeye saldırı planını hala masada tutuyor. ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen, İran'ı nükleer silah geliştirmekten alıkoymak için askeri güç kullanma seçeneğinin olması gerektiğini, ancak bunun etkilerinin sınırlı olabileceğini söyledi. Mullen, ülkesinin riskleri ve öncelikleriyle ilgili yıllık değerlendirmesinde, siyasi araçların, bölgesel güvenliğin sağlanması açısından en iyi yol ve askeri gücün sınırlı etkilerinin olacağına dair inancının sürdüğünü ifade etti. ABD Başkanı'nın askeri seçeneğe başvurması halinde hazırlıklı olmaları gerektiğini belirten Mullen, İran'ın iç huzursuzluğunun, kararsız yönetiminin, terörizmi desteklemesinin ve nükleer silah edinme konusundaki kararlılığının küresel ve bölgesel endişe olmayı sürdürdüğünü söyledi.

BELGELER ABD KURGUSU
İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinecad ise, geçen hafta
Times gazetesinde yer alan, İran'ın atom bombası parçası yapmaya çalıştığı yönündeki gizli bir rapor olduğu iddia edilen belgelerin, 'Amerikan hükümeti tarafından oluşturulmuş kağıtlar olduğunu' söyledi.
ABC'ye demeç veren Ahmedinecad, İran'ın atom bombası parçası yaptığı yönündeki raporların 'kesinlikle doğru olmadığını' ifade etti.

İngilizlerden tazminat istiyor
İRAN Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, 'Birinci Dünya Savaşı'nda uğradıkları zararlardan dolayı'' İngiltere'den tazminat talep edeceklerini söyledi. Ahmedinecad, ziyaretleri kapsamında gittiği Şiraz'daki konuşmasında, 'işgal yıllarında ve sonrasında ülkenin sermayesinin yağmalandığını ve sömürüldüğünü'' savundu. İngiltere'ye hitaben, 'İran halkı, uğradığı zararların tazminatını sizlerden alacak'' diyen Ahmedinecad, 'Birinci Dünya Savaşı'nda İran halkına verilen zararları resmi belgelerle BM'ye vereceğiz ve bütün tarihi haklarımızı zorba güçlerden alacağız'' ifadesini kullandı. Ahmedinecad, 'İngiliz işgalinin sürdüğü 1917-1920 döneminde İran'da öyle katliamlar yapıldı ki, tarihte eşi yok. Üç yıl içinde İran'da 8 ila 10 milyon insan açlık, yokluk ve hastalıktan öldü'' diye konuştu.

ABD'nin 8 bin nükleer bombası imha edilmeli
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, 'ülkesinin atom bombası peşinde olduğu'' yönündeki ABD ve Batılı ülkelerin iddialarını
'gülünç'' olarak değerlendirdi. ABD'nin söz konusu iddialarını eleştiren Ahmedinecad, 'ABD kim ki İran halkı hakkında görüş bildirsin'' dedi. Ahmedinecad, 'İran halkı, ebediyete kadar ne ABD'ye, ne onun hizmetçilerine ne de onların yedi sülalesine iç işlerimize karışma hakkı verecek. Bundan sonra biz hak talep edeceğiz. ABD'nin 8 bin nükleer başlıklı bombası var, bunlar mutlaka imha edilmeli. Siyonist rejimin (İsrail) 400'e yakın nükleer başlıklı bombası var, bunlar da mutlaka imha edilmeli. Onlar bilsinler ki, İran halkı ve bütün milletler ABD ve diğer zorba güçler kitle imha silahlarından tamamen arındırılana kadar direniyor ve direnecek' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :