Dünya bu altınların peşinde

Dünya bu altınların peşinde

ABD ve istihbarat örgütlerinin, Muammer Kaddafi'nin 4 ton altın ile mücevherden oluştuğu tahmin edilen hazinesini aradıkları iddia edildi.

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin 4 ton altın ile 500 milyon değerinde nakit ve mücevherden oluştuğu düşünülen hazinesinin, ABD'li ve Batılı istihbarat örgütleri tarafından Libya'nın çöllerinde arandığı bildirildi.

Cezayir'de yayınlanan el Haber gazetesinin haberine göre, özellikle ülkenin batı kısımları ve Cezayir sınırına yakın bölgeleri, yoğun bir şekilde araştırılıyor.

GÖMEN KİŞİ ARANIYOR
Kaddafi'nin hazinesinin Trablus'un muhaliflerin eline geçmesinin ardından, tahminen eylül ayı ortalarında çöle gizlendiğini yazan El Haber gazetesi, Fransız istihbarat servisi ve ABD'li özel güvenlik şirketlerinin, hazineyi sakladığı düşünülen Sail Keman adlı bir eski rejim mensubunu aradıklarını duyurdu.

Gazete, Keman'ın hazineyi bilinmeyen bir noktaya gömdükten sonra Nijer'e kaçtığının düşünüldüğünü de kaydetti.

El Haber, hazine avcılarının da çoktan peşine düştüğü Kaddafi'nin servetinin bulunabilmesi için küresel konumlama sistemine sahip ve yeraltındaki madenleri tarama özelliği bulunan keşif uçaklarının Libya çölündeki geniş bir sahayı aradıklarını belirterek, çalışmaların özellikle ülkenin batı kısmında ve Cezayir ile Tunus sınırına yakın bölgelerde yoğunlaştığına dikkat çekti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.