Kasırga ABD'nin Doğu Sahilinin Orta Kesimine Doğru İlerliyor

Kasırga ABD'nin Doğu Sahilinin Orta Kesimine Doğru İlerliyor

ABD'yi etkisi altına alan Irene kasırgasının, ülkenin Atlas Okyanusu sahilinin orta kesimine doğru ilerlediği bildirildi.

ABD'yi etkisi altına alan Irene kasırgasının, ülkenin Atlas Okyanusu sahilinin orta kesimine doğru ilerlediği bildirildi.ABD Ulusal Kasırga Merkezi'nden yapılan açıklamada, saatteki hızı 130 kilometreye kadar çıkan kasırganın, saatte 28 kilometre hızla kuzey-kuzeydoğu yönüne doğru ilerlediği belirtildi.

Kasırganın merkezinin, New York kentinin 315 kilometre güney-güneybatısında olduğu bildirilmişti.

 

İrene kasırgası, halihazırda 2’si çocuk 10 kişinin ölümüne neden oldu. Devasa kasırga ABD’nin doğu sahillerinde hayatı durdururken, South Carolina’dan Maryland’a 2 milyon kişinin elektriksiz kaldığı bildiriliyor.

 

 

New Jersey’de yarım milyona yakın hane elektriksiz kalırken, enerji dağıtım şirketleri ekipmanların tekrar çalışır hale getirilebilmesinin günler alabileceğini açıkladı.

Yetkililer, New York, New Jersey ve Long Island için tornado uyarısı yaptı.

 

New Jersey Valisi Chris Christie ise yayınladığı bir açıklamayla insanların sığındığı barınaklara kasırgadan kaçak kedi ve köpeklerin de kabul edeceğini duyurdu. Christie, “Ev hayvanlarınızı da yanınızda getirebilirsiniz. Hiç kimse, hayvanlarını geride bırakamama düşüncesiyle barınaklara gelmemeyi düşünmemeli,” dedi.

 

 

 

 

Hava durumu uzmanları, daha serin sulara doğru ilerlemesine karşın, Irene kasırgasının yine de bugün öğle saatlerinde New York kentinin Long Island adası yakınında karayla yeniden temas edene kadar kasırga seviyesinde esmeye devam edeceğini kaydediyor.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinden New Jersey eyaletine kadar 1,8 milyon kişinin elektriksiz kalmasına yol açan kasırga nedeniyle açıklanan uyarı alanı, Massachusetts eyaletine bağlı Nantucket adasına kadar genişletildi.

Gloria'dan Sonraki En Güçlü Kasırga

Bu arada Irene'in New York şehrini J.F. Kennedy havalimanından saatte 93 kilometre hızla vurmaya başladığı bildiriliyor. Irene'in 1985 yılında Gloria kasırgasından sonra New York'un maruz kaldığı en güçlü kasırga olabileceği belirtiliyor. Irene'in sadece New York kentinde yol açabileceği hasara yönelik tahminler ise 6.5 milyar dolar, toplamda ise 20 milyar dolara ulaşıyor.

 

 

New Jersey'de 9 Ölü

ABD'nin New Jersey eyaletini bu sabah vuran Irene kasırgasında ölenlerin sayısı 8'e çıktı.

Kuzey Carolina ve Virginia eyaletlerine şiddetli yağmur bıraktıktan sonra New Jersey'e ulaşan kasırga yüzünden en az 2 milyon ev elektriksiz kaldı.

Ulusal Kasırga Merkezi, Irene'nin New York kentinin 160 kilometre kadar güneyinden kuzeye doğru ilerlediğini bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.