ABD Kongre üyelerinden Gülen'e büyük şok

ABD Kongre üyelerinden Gülen'e büyük şok

USATODAY, ABD’li Senatör ve Milletvekillerinin Amerika’da yaşayan Gülencilerin yaptıkları bağışları iade ettiğini yazdı

ABD'nin en çok satan gazetesi USATODAY, Amerika'da yaşayan Gülencilerin ABD'li Senatör ve Milletvekillerine yüzbinlerce dolar uygunsuz bağış yapmış olabileceğini ortaya çıkardı.

BAĞIŞLARI BİR BİR İADE EDİYORLAR

Gazetenin araştırmasına göre Gülen örgütüne mensup olan ve yıllık 30 bin dolar geliri olan kişiler ABD'li siyasetçilere tek seferde 2 bin 500 dolarlık bağışlarda bulundular. Resmi kayıtlara giren ve Gülen örgütü mensuplarıyla aynı gün bağışlarda bulunan kişilerin bazılarının ise gazetenin tüm araştırmalarına rağmen yaşadıkları yer bir türlü bulunamadı. Bu da sahte isimler kullandıkları inancını güçlendirdi.

İADE KARARI ALDILAR...

Gazetenin şüpheli bağışlar ile ilgili sorularını yanıtlayan Cumhuriyetçi New Hampshire Senatörü Kelly Ayotte'nin ofisi, 30 Nisan 2014'te Gülen örgütüne mensup olduğu düşünülen kişilerden aldıkları 43 bin 100 dolarlık meblağı iade ettiklerini açıkladı. Kampanya müdürü Jon Kohan, "söz konusu bağışları çok dikkatli olduğumuz için iade ettik" dedi. Ayotte'nin ofisi söz konusu kişilerden bağış alan Başkan Barack Obama ve Hillary Clinton'ın da paraları iade etmesi gerektiğini söyledi.

Ayotte'e 30 Nisan 2014'te bağış yapan 19 kişinin hepsi New Hampshire dışında yaşıyor. Ve bağış yaptıkları Senatör hakkında hiçbir şey bilmiyor.

ÖĞRETMENLERDEN ŞÜPHELİ BAĞIŞLAR

USA Today, bağışçıların Fethullah Gülen hareketiyle bağlantılı olduğunu ve bazılarının da Gülen'le ilişkili okul ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlarda çalıştıklarını belirledi.

Hem Cumhuriyetçilere hem de Demokratlara bağışlar yapan Gülen örgütü mensupları, Teksas Milletvekili Henry Cuellar'a 7 Ekim 2013'te 22 bin 500 dolar bağış yaptı. 2 bin 500 dolar bağış yapan kişilerden biri Ohio, Toledo'da bulunan bir Gülen okulunda çalışan öğretmendi. Bir öğretmenin yılda 37 bin dolar kazandığını gösteriyor. Bu denli az kazancı olan bir öğretmenin tek seferde 2 bin 500 dolar ödeme yapması soru işaretleri oluşturuyor. 

Milletvekili Cuellar'a bağış yapan Ortabatı Türk Amerikan Vakfı eski Başkan Yardımcısı B.E. ise yıllık kazancı 31 bin 592 dolar olmasına rağmen, 2010 yılından bu yana 38 bin dolarlık bağış yapmış görünüyor. 

Kaynak : SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.