ABD'de Konser Faciası: Çok Sayıda Ölü Ve Yaralılar var

ABD'de Konser Faciası: Çok Sayıda Ölü Ve Yaralılar var

ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Route 91 Harvest müzik festivalinde silahlı saldırı gerçekleştirildi. Yapılan saldırıda en az 20 ölü ve 100 yaralı olduğu söyleniyor.

ABD'nin Las Vegas kentinde yapılan Route 91 isimli müzik festivaline silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırının ünlü Mandalay Bay Hotel'in 32.katından kalabalığın üzerine ateş açıldığı tahmin ediliyor.Olay yerine giden polis 20'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi.

Ölü sayısının artacağı endişesi sürüyor.

Polisi, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir şüphelinin vurularak ele geçirildiğini doğruluyoruz,Aktif araştırmalarımız sürdüğü için sahil şeridinden uzak durmaya özen gösteriniz" dedi.


Las Vegas polisi, ikinci bir saldırganın olduğunu düşünmediklerini, kalabalığa ateş açan saldırganın ise etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

Las Vegas Şerifi, olayı gerçekleştiren saldırganın herhangi bir terör örgütüne bağlı olmadığını düşündüğünü açıkladı.

ABD basını ise, saldırganın bir "bölge sakini" olduğunu, öldürülen saldırganla birlikte olay yerine gelen Asya kökenli bir kadının da yetkililer tarafından arandığını belirtti.


LAS VEGAS HAVALİMANINDA UÇUŞLAR DURDURULDU

Las Vegas havalimanına iniş yapacak ve buradan yapılacak uçuşların durdurulduğu duyuruldu. McCarran Uluslararası Havalimanı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "LASairport'a ve buradan yapılacak uçuşlar, Las Vegas Strip'teki silahlı saldırı olayının üzerine geçici süreliğine durduruldu" denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.