ABD'deki robot yarışmasına Türk öğrenciler damga vurdu!

ABD'deki robot yarışmasına Türk öğrenciler damga vurdu!

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Pioneer Academy of Science Lisesi 3. sınıf öğrencileri, tasarladıkları robot için çizdikleri 3 boyutlu proje ile 'En iyi robot tasarım' ödülü kazandı.

Bu yıl altıncısı düzenlenen FTC (FİRST Tech Challange) robot yarışması nda, New Jersey'de hizmet veren Özel Türk okulu Pioneer Academy of Science Lisesi 3. sınıf öğrencileri Sinan Şahin, Ali Sinan Çiftçi, Bünyamin Yusuf Konuk, Hilal Bulur, Hilal Tekin, Mücteba Gürcanlı ve Zeynep Hale Teke, eyalet elemelerini geçerek finallere katılmaya hak kazanırken, tasarladıkları robot için çizdikleri 3 boyutlu proje tasarımı da en iyi tasarım ödülünü kazandı
 
Yaklaşık 95 lise seviyesinde okulların katıldığı yarışmaya Türk öğrenciler damgasını vurdu.
 
Robot yarışması olarak da bilinen FTC sadece Amerika değil, dünyanın birçok ülkesinden lise ve dengi okulların katıldığı bir önemli bir organizasyon olarak kabul ediliyor. 
 
Pioner Academy of Scince Lisesi 3. sınıf öğrencisi ve PİOTEC grubundaki robot projesinin 3 boyutlu tasarımını çizen Sinan Şahin, yarışma için günlerdir durmadan çalıştıklarını söyledi. 
 
Yarışmada önemli olan takımların tasarladıkları robotların yarışma komitesinin belirlediği şartlara göre hazırlanması gerektiğini belirten Şahin "Hazırlanması istenen robotun istenilen malzemelerin, belirlenen süre içerisinde istenilen yere taşıması gerekiyor. Yarışmaya katılan robotlarda uzaktan kumanda, bluetooth, wi-fi gibi kablosuz bağlantı kontrol mecburiyeti olduğu için, tasarladığınız robotla bir anlamda teknolojinizi ve gelişiminizi de yarıştırmış oluyorsunuz." diye konuştu...
 
HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA KATILMAK
 
En iyi robot tasarım ödülü kazanan öğrenciler 9 Şubat'ta NJIT Üniversitesi'nde yapılacak olan eyaletler arası yarışmaya katılacak. 
 
Takım çalıştırıcılarından okulun Matematik Öğretmeni Fatih Çekic, hedeflerinin dünya şampiyonasında önemli derece kazanmak olduğunu söyledi. 
 
Öğrencilerinin günlerdir proje üzerine çalıştıklarını söyleyen Çekic "Öğrencilerimiz çok gayretli. Önümüzdeki yarışmalara ara vermeden hazırlanıyoruz. Şu anki hedefimiz 24 Nisan'da yapılacak olan dünya şampiyonasına katılmak. Bu konuda öğrencilerime güveniyorum." dedi...
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.