ABD''yi şoke eden saldırı

ABD''yi şoke eden saldırı

ABD'nin New York kentindeki Empire State Binası'nın dışında çıkan silahlı çatışmada saldırgan dahil üç kişinin öldüğü bildirildi. ABD basını, polisle çatışan saldırganın takım elbise giydiğini ve çanta taşıdığını belirtti.

Reuters'a konuşan polis kaynakları, şu an itibarıyla terör saldırısından şüphelenilmediğini ifade ederken, çatışmada en az sekiz kişinin de yaralandığını söyledi.

Çatışmaya tanık olan bir görgü tanığı, saldırganın etrafa rastgele ateş ettiğini iddia etti.

ABC News'ün konuştuğu polis kaynaklarına göre ise olay, iki iş arkadaşı arasındaki husumetten kaynaklanmış olabilir.
New York Emniyeti'nden yapılan açıklamada, Empire State Binası civarında silah sesleri duyulduğuna dair bilgi alınmasından birkaç dakika sonra acil müdahale ekiplerinin olay yerine ulaştığı belirtildi.

Yerel saatle 09.00 sularında yaşanan çatışmanın, Manhattan semtindeki 34'üncü Cadde ile Beşinci Cadde'nin köşesinde gerçekleştiği bildirildi.

New York'un en büyük ve tarihi binalarından Empire State'te THY'nin de bürosu bulunuyor.

DÖRDÜNCÜ OLAY
ABD’de son bir ay içinde üç silahlı saldırı yaşanmıştı. 20 Temmuz'da 24 yaşındaki James Holmes, Batman serisinin son filminin Colorado eyaletindeki ilk gösteriminde 12 kişiyi öldürüp, 58 kişiyi de yaralamıştı. 5 Ağustos'ta ABD’nin Wisconsin eyaletindeki Oak Creek’te bir Sih tapınağını basan silahlı bir saldırgan ise altı kişiyi katlettikten sonra polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Son olarak da Teksas'taki A&M Üniversitesi kampusu yakınlarında bir kişi kendisine evinden tahliye edileceğini bildirmek için gelen güvenlik görevlilerine ateş açmış, olayda biri polis, biri de saldırgan olmak üzere üç kişi hayatını kaybetmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.