Biden’dan Babacan’a ‘balina’ çıkışı

Biden’dan Babacan’a ‘balina’ çıkışı

Girişim zirvesinde Babacan’ın Avrupa’yı eleştiren sözlerine Biden’ın özel bir cevap verdiği ortaya çıktı. NYT “Biden genç köpekbalıklarının denizinde ABD’nin hâlâ balina olduğunu hatırlattı” dedi

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın İstanbul’daki Küresel Girişimcilik Zirvesi’nde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Türk ekonomisini öven, krizdeki Avrupa hükümetlerini eleştiren sözlerine cevaben konuşma metnine özel ilave yaptığı ortaya çıktı. New York Times (NYT) gazetesi Mark Lander imzalı haberinde, Biden’ın verdiği tepkiyi “Bağları güçlendirmek için Türkiye’de olan Biden, ev sahibinin ekonomiden övünmesini görmezden gelmeyi reddetti” başlığıyla duyurdu.
Babacan, önceki günkü zirvede yaptığı konuşmada bu yıl Türkiye’nin yüzde 7.5 büyüyeceğine dikkat çekerek, 21. yüzyılda kazananın güçlükler yaşayan ABD ve Avrupa ekonomileri değil, Türkiye olacağını belirterek, “Küçük balığı büyük balık değil, hızlı balık yer” dedi. Babacan krizdeki Avrupa’ya yönelik de, “Türkiye’deki gibi güçlü hükümetleri olsa sorunlarını çözerlerdi” ifadesini kullandı.

Rahatsızlık yok...
Babacan’ın ardından Biden konuştu. NYT’nin haberine göre, Biden Babacan’a cevaben, “Tüm ülkeler bu işte birlikteyiz... Bizim ekonomimizin, bizden sonraki en büyük ekonomiden 3.5 kat ve sonraki 4 ekonominin toplamından daha büyük olduğu gerçeği, dünyada olup bitenlere karşı bize bağışıklık sağlamaz” dedi.
Biden için “Genç köpekbalıklarının denizinde ABD’nin hâlâ balina olduğunu anımsattı” yorumunu yapan NYT, “Danışmanları, bu sözleri konuşmasına Babacan’ı dinledikten sonra eklediğini söyledi. Ancak olaydan ne Biden, ne de Babacan’ın rahatsız olduğu yönünde bir kanıt yok” diye yazdı.,

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.