İşte ABD'nin gizli başkanı!

İşte ABD'nin gizli başkanı!

ABD Başkanı yüzbinlerce kişi önünde yemin ederken, orada olmayan çok önemli bir kişi vardı...

ABD Başkanı Barack Obama, dün akşam Kongre bahçesine toplanan 700 bin civarında Amerikalı önünde coşkulu bir yemin töreni gerçekleştirdi.

Törene şarkılarıyla katılan Beyonce, Kelly Clarkson ve James Taylor’ın yanı sıra Jay-Z, Eva Longoria, Katy Perry ve John Mayer de Kongre bahçesindeki Amerikalıların tezahüratlarla karşıladığı ünlüler arasındaydı.

HERKES ÖLÜRSE O YEDEK LİDER

Ancak bu muhteşem töreni izlemeye gelmeyen çok önemli bir kişi vardı: Gazi İşleri Bakanı Eric Shinseki... Peki Eric Shinseki'yi bu kadar önemli kılan neydi?

Eric Shinseki, ABD Başkanı, Başkan Yardımcısı, Temsilciler Meclisi sözcüsü, Senato Başkanı ve kabinenin tüm üyelerinin aynı anda (yemin töreni gibi) bir sebeple toplandığında; afet, saldırı gibi durumlarda başkanın ölmesi ya da ülkeyi yönetemeyecek durumda olması durumda, "ülkenin yönetimsiz kalmaması için" toplantıya katılmayan bakan olarak belirlenmişti.

Çünkü, devletin tüm kurmaylarının yer aldığı tören sırasında "çok olağanüstü boyutta bir felaketin meydana gelmesi durumunda" ABD’nin liderliğini üstlenmesi için o görevlendirilmişti...

GİZLİ BİR YERDE BEKLEDİ

Shinseki, önlem olarak Obama’nın yemin töreni sırasında gizli bir yerde bekledi. Kabinenin 17. bakanı Shinseki, 2009’dan bu yana Obama yönetiminde yer alıyor. Obama’nın 2009’daki yemin töreninde Savunma Bakanı Robert Gates "yedek lider" olmuş ve gününü Washington dışındaki askeri bir üste geçirmişti.

Kaynak: Haberdar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.